Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap edecek. Erdoğan'ın ilk durağı Türkevi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine geldi.

Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında BM 79. Genel Kuruluna katılacak ve bazı temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türkevi girişinde kendilerini bekleyen kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlara doğru yürüyen Erdoğan çifti, bir süre burada sohbet etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan beraberlerindeki heyetle Türkevi'ne girdi.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli temaslarda da bulunacak.

Erdoğan ilk olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul edecek ardından ise Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vuçiç ile görüşecek. Birleşmiş Milletler'deki hitabının ardından çok sayıda devlet lideri ile bir araya gelecek.

Erdoğan'ın ziyaretinin son gününde ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden'ın heyet başkanları ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona katılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme