Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmcilere Müjde Vereceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm sektörüne KDV desteğinin uzatılması konusunun pazartesi günü masaya yatırılacağını belirterek, 'Kabine Toplantısından sonra inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektöründe KDV desteğinin uzatılması konusunu pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda tekrar masaya yatıracaklarını belirterek "Kabine Toplantısı'ndan sonra yapacağım ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın Kemer ilçesindeki NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışını yaptı.

Burada yaptığı konuşmada, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral'ı 5 milyar lirayı bulan ve 1200 istihdam sağlayan bu yatırım dolayısıyla tebrik eden Erdoğan, Güral ailesinin seramik alanında Türkiye ve ülke dışında yaptığı başarılı çalışmaları da yakından takip ettiklerini söyledi.

TURİZME KDV MÜJDESİ

Turizm sektörüne verilen KDV desteğine değinen Erdoğan, "KDV noktasındaki desteği de haziran sonuna kadar uzattık, herhalde yeter." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un bu konudaki talebini aktaran Erdoğan, "Mehmet Bey, '1 ay daha uzatalım' diyor. Şimdi pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Kabine Toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız ve Kabine Toplantısı'ndan sonra yapacağım ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz." şeklinde konuştu.

Yatırımcıların moralinin yerinde olduğunu gördüğünü belirten Erdoğan, "Devlet olarak biz de destekler ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Yerli ve uluslararası tüm yatırımcılarımızın meseleleriyle şahsen ilgilenmeyi en başta gelen görevim olarak görüyorum. Tabii derdi ülke ve millet olmayanlar bunu anlayamaz." dedi.

Bakmadan Geçme