Didim Şoför Esnafı Zam İstiyor

Cengiz ' taleplerimiz göz önünde tutulursa ulaşım sektöründe hizmet veren esnafımız ayakta kalabilir, aksi durumda birçok şoför esnafı kontak kapatmak zorunda kalacaktır.' dedi.

Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, yaptığı açıklamada, Didim’de taşımacılık hizmeti veren şoför esnafına en son 2019 yılının Haziran ayında zam verildiğini belirterek “Son iki yılda ülkemiz genelinde maliyetler çok yükseldi. Taşımacı esnafımızın ana gider kalemleri olan akaryakıt, yedek parça, vergi, sigorta, vize ve personel maliyetleri her geçen gün arttı. Bunun yanında son 1 yıldır pandemiden dolayı koltuk kapasitesinin düşmesi, ayakta yolcu alınmaması ve vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanmaya olan taleplerinin azalması nedeniyle esnafımız oldukça sıkıntıya düştü.” dedi.

Başkan Cengiz, açıklamasına şöyle devam etti:

 “Esnafımıza en son 2019 yılının Haziran ayında zam verildi. 21 aydır yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hizmetlerini aksatmadan sürdüren şoför esnafımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızın ayakta kalabilmesi ve yolcu taşımacılığı hizmetini devam ettirebilmesi için fiyat tarifelerinde iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. Toplu taşıma, taksi ve servisçi esnafımız adına çok olumlu olacak zam talebimizin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kurulu toplantısında değerlendirilip, yeni fiyat tarifesinin bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. Taleplerimiz göz önünde tutulursa ulaşım sektöründe hizmet veren esnafımız ayakta kalabilir, aksi durumda birçok şoför esnafı kontak kapatmak zorunda kalacaktır.” 

Bakmadan Geçme