Dijital Bankacılıkta Müşteri Potansiyeli Artıyor

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle dijital bankacılıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de bankacılık sektörü 1 Mayıs’tan bu yana yepyeni bir döneme başladı. Uzaktan müşteri ediniminin devreye girmesiyle artık bankalar müşterileri ile ilişkiyi online platformlara taşıdı.

Ve sektörde rekabet de farklı bir noktaya çıktı. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, şubeye gitmeden, imza atmaya gerek kalmadan İşCep’ten yaklaşık 7 dakika içinde İş Bankası müşterisi olmanın mümkün olduğunu dile getirerek “Bu hizmetten bireysel müşterilerimiz yanı sıra gerçek kişi tacir müşterilerimiz de faydalanabiliyor.

1 Mayıs’tan itibaren dijitalden yeni müşteri olma hizmetimizi her gün 1.000’i aşkın kullanıcı deneyimliyor” dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Lüle, “Yasal düzenlemelerle sektöre gelmesini beklediğimiz yeniliklerden biri de dijital bankalar. Bu yılın sonunda dijital banka lisanslarına ilişkin detayların açıklanmasıyla bu alanda da harekete geçmek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz.

Şubesi olmadan sadece mobil uygulama üzerinden yurt dışı örneklerinde gördüğümüz gibi yalın işlem seti, kolay ve hızlı ara yüzleri ile dijitale yatkın ve önümüzdeki dönemde bankalarla çalışmaya başlayacak dijitale doğmuş nesillerin ihtiyaçlarını daha hızlı karşılayabilecek bir dijital banka üzerinde çalışıyoruz. B

u dijital bankanın bugüne kadar geliştirdiğimiz altyapımız, entegrasyonlarımız ve güçlü yanlarımızdan en iyi şekilde yararlanabilmesini hedefliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme