'Aman dikkat, yeniden kapanma esnafa yıkım olur'

Kocaeli Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, 'Dikkatli olalım ki esnaf dükkan kapatmasın' uyarısında bulundu.

 

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, Kocaeli'nin koronavirüsle alakalı olarak yüksek riskli kategoride olmasının esnaf üzerinde bırakacağı etkiye ilişkin açıklamalar yaptı.

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ilimizin yüksek riskli kategoride olmasının esnaf üzerinde bırakacağı etki hakkında açıklamalarda bulundu.

“Mart ayı başında yapılan toplantılar neticesinde ilimizin turuncu kategoride olması ile birlikte kafe ve restoranlara yüzde 50 kapasite ile hizmet verme imkanı sunulmuş, esnafımız aylar sonra dükkanlarını açmaya başlamıştı." hatırlatmasında bulunan Kesgin şunları kaydetti:

"Geçen zaman içerisinde kafe ve restoranların açılması, küçük esnafın ticaret hayatının canlanması konusunda da oldukça fayda sağladı. Fakat vaka sayılarının artması sonucunda ilimizin rengi kırmızıya döndü. Yani çok yüksek riskli illere arasına girmiş bulunduk. İlimizin kırmızı kategoride olmasından dolayı kafe ve restoranlar yeniden kapatılabilir. Eğer yeniden kapanma olursa bu durum, esnafımız için yıkım olur. İşleri açılan esnafımız, bu durumda yeniden kepenk indirmek durumunda kalabilir. Halkımızın sadece kendisini değil, iş yapan esnafı da düşünmesi gerekir. Yani her birimizin koronavirüs yokmuş gibi hareket etmemesi oldukça önemli. Tedbiri elden bırakmamalı, kalabalık yerlere girmekten kaçınmalıyız. Maske takmalı ve sosyal mesafeyi korumalıyız. Dikkatli olalım ki ilimiz kırmızı kategoriden çıksın ve esnafımız, dükkanını kapatmak zorunda kalmasın” 

Bakmadan Geçme