Dolar 8,60'ın Üzerine Demir Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamasının ardından piyasalarda dalgalanmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimine ilişkin açıklamalarıyla dolar/TL kurunda gece yeni zirvenin görülmesinin ardından bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yatırımcılarla yapacağı toplantı piyasalar tarafından yakından izlenecek. 

Yurt içinde mayıs ayı dış ticaret verileri dışında dışında önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında Euro Bölgesi üretici fiyatları öne çıkan veri olacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından mayıs ayına ilişkin geçici dış ticaret verilerinin Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından duyurulması bekleniyor. Nisanda ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 109 artışla 18,8 milyar dolar olarak gerçekleşirken, tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracat rakamı ve tüm yılların ikinci en yüksek aylık ihracatı gerçekleştirilmişti.

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece TRT'de katıldığı programda faiz, enflasyon ile büyüme arasındaki bağlantı konusunda bir soru üzerine "Ben yine aynı iddianın peşindeyim.

Hatta bugün de Merkez Bankası Başkanımızla görüştüm. Yani bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de yani temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın.

Çünkü faiz yükünü yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Çünkü bütün mesele o maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır." yanıtını verdi. 

Bakmadan Geçme