Dolar Güne Yükselişle Başladı

Yeni günün başlangıcında, piyasalar ve ekonomi gündemine dair öne çıkan başlıklar...

Yurt içi piyasalar tatilin ardından yeniden işleme açıldı. Yeni haftada ajanda oldukça yoğun. Bu hafta, piyasaların gelecek dönemde izleyeceği yön açısından kritik önem taşıyan Fed'in çarşamba günü gerçekleştireceği toplantısında alacağı kararlar ve yapılacak yönlendirmeler önemli. ABD ve Euro Bölgesi'nde büyüme başta olmak üzere yoğun veri akışının da izleneceği yeni haftada, yurt içinde ise TCMB'nin açıklayacağı yılın 3. Enflasyon Raporu takip edilecek.

Yurt içinde bugünün ajandasında ise temmuz ayına ilişkin reel kesim güven endeks, kapasite kullanım oranı ve finansal hizmetler güven endeksi verileri bulunuyor. Yurt dışında ise önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Hazine, 17 Kasım 2027 vadeli değişken faizli tahvilin ve 13 Kasım 2030 vadeli sabit kuponlu tahvilin yeniden ihraçlarını da gerçekleştirecek.

Yurt içinde piyasaların kapalı olduğu geçen hafta boyunca uluslararası piyasalarda 8,55 civarında yatay bir seviyede işlem gören dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde piyasalarda işlemlerin başlamasıyla 8,60'ın üzerine çıktı. Euro/TL'de de benzer bir hareketle 10,08'den 10,12'nin üzerinde.

Bakmadan Geçme