Dolmuşçuların Otur Git İsyanı

Taksicilerin 'Uber' tartışması bitmeden dolmuşçulardan 'Otur Git' tartışması başladı. Sincan Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın 'Otur Git' isimli uygulama hakkında açıklamada bulundu.

Ankara Esnaf Odaları Birliği (ANKESOB) Denetim Kurulu Üyesi ve Sincan Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın "aksici, Minibüsçü ve Servisci esnaflarımızın olağanüstü zor günler yaşadığı bu günlerde birde böyle uygulamalarla bizleri yok sayarak yüzbinlerin alınterini çalmak abesle iştikaldir." dedi.

sosyal medyadan yaptığı açıklamada İsa Yalçın "Değerli Esnaf arkadaşlarım; “Otur git" adı altında tamamıyla ulaşım esnaflarının iş potansiyelini azaltmaya ve bitirmeye yönelik uygulamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizim buna müsade etmemiz mümkün değildir.Esnaflarımız müsterih olsun gerekli hukuki mücadele başlatılmıştır." diye konuştu. 

Diğer Yandan minübüscü esnafı sosyal medyadan Ankara Minibüs Odasını suçlayarak sadece aidat peşinde olduklarını öne sürdüler.  Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

 "Değerli esnaf arkadaşlarım; “Otur git" adı altında tamamıyla ulaşım esnaflarının iş potansiyelini azaltmaya ve bitirmeye yönelik uygulamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Taksici, Minibüsçü ve Servisci esnaflarımızın olağanüstü zor günler yaşadığı bu günlerde birde böyle uygulamalarla bizleri yok sayarak yüzbinlerin alınterini çalmayı abesle karşılamaktayız. Bizim buna müsade etmemiz mümkün değildir. 170 araçlı bir münübüs oda başkanı bu açıklamayı yapıp hukuki mücadeleyi başlatmış olurken ACABA 2056 araçlı 2980 üyeli Ankara Minibüscüler Esnaff Odası nerededir. Herhalde 1200 TL Aidatların peşindeler galiba. Yoksa sesi çıkan bazı durak temsilcilerini indirmenin peşindelermi. Çok büyük ümitlerle gelen bu arkadaşlar ne iş yaparlar.  Bu işin vebali çok büyüktür !"

Bakmadan Geçme