Domino Etkisi Yaratacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın enerji faturalarının son 6 ayda 11 kez zamlandığını belirterek, enerji zamlarının bütün sektörleri etkileyeceğini ve yeni zamlara neden olacağını söyledi.

Enerji ve Altyapı Politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı yazılı açıklamada, yüzde 15 oranındaki elektrik zammı ile yüzde 12 oranındaki doğal gaz zammını değerlendirdi.

CHP’li Akın şunları söyledi: 

“Elektrik faturaları yüzde 15, doğal gaz faturalarına ise yüzde 12 oranında arttı. Bu zamlarla birlikte yıl başından bu yana elektriğe 2 kez, doğal gaza 7 kez, akaryakıta ise pompa fiyatına yansıyacak şekilde 2 kez zam yapıldı. Böylece temel bir ihtiyaç olan enerji faturaları son 6 ayda tam 11 kez zamlandı. Başka bir deyişle iktidar vatandaşa “söke söke” zam yapmaya devam ediyor. Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam geldiği bir dönemde; iktidar vatandaşlarımızı müşteri olarak gördüğünü bir kez daha gösterdi.

ZAMLARIN GEREKÇESİ YANLIŞ POLİTİKALAR

Fahiş zamlara gerekçe olarak üretimdeki maliyet artışının gösterilmesi  milletin aklıyla alay etmektir. Son 6 ay içerisinde doğal gazdan üretim yapan elektrik santrallerine satılan doğal gaz tarife fiyatları yüzde 42 oranında zamlanmıştır. Söz konusu zammın gerekçesi yanlış ekonomi politikalarıyla Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ve artan döviz kurunun faturasının vatandaşa yüklenmesidir.

DOMİNO ETKİSİ YARATACAK

Üç hafta önce doğal gaz rezerviyle ilgili verilen duyurulan göstermelik müjdeyle göz boyamaya çalışan iktidarın vatandaşa sunduğu gerçek enerji faturalarına fahiş zam yapmak oldu. Enerji zamları domino etkisi yaratarak enflasyonu daha da artıracak.

Enerji faturalarına gelen zamlar bütün sektörleri etkileyecek, maliyet artışları da iğneden ipliğe bütün ürünlere zam olarak yansıyacaktır. Koronavirüs salgını nedeniyle aylarca üretimi sekteye uğrayan ve destek bekleyen sanayicimizin; enerjiye yapılan zamlarla artan maliyetler nedeniyle rekabet gücü daha da zayıflayacaktır."

Bakmadan Geçme