Dükkanları yanan Özalp esnafından mesaj var

3 Kasım 2020'deki yangında dükkanları yanan Van Özalp halk pazarı esnafı hasar tespit çalışması yapılması, yangının afet kapsamında değerlendirilmesi ve zararların karşılanarak iş yerlerinin tekrar yapılmasını istiyor.

3 Kasım 2020’deki yangında dükkanları yanan Van Özalp halk pazarı esnafı; hasar tespit çalışması yapılması, yangının afet kapsamında değerlendirilmesi ve zararların karşılanarak iş yerlerinin tekrar yapılmasını istiyor.

Özalpli esnafın durumunu ve talebini İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM gündemine taşıdı.

Meclis Genel Kuruluna hitap eden Türkkan şöyle dedi:

“Van'ın Özalp ilçesinde yer alan halk pazarında 3 Kasım 2020 tarihinde çıkan yangında 95 dükkân yanmış, halk pazarı âdeta kül olmuştur. Yangının ardından esnafa verilen sözler tutulmamış; 95 iş yeri, sahiplerinin yanı sıra çalışan işçilerle birlikte yüzlerce aile daha mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde buradaki esnafımız için SMS'le yardım kampanyası başlatılsa da Özalp Halk Pazarı esnafının talebi hasar tespit çalışması yapılması, yangının afet kapsamında değerlendirilmesi ve zararların karşılanarak iş yerlerinin tekrar yapılmasıdır.”

Bakmadan Geçme