Dünya Türkiye'nin peşinde! Yoğun talep görüyor

STM, Türkiye'nin ilk milli kamikaze 'drone'ları KARGU, TOGAN, ALPAGU hakkında açıklamalar yaparak, sürü İHA'ları için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Türkiye, insansız hava araçları teknolojisinde resmen atağa kalkarak başka bir boyuta geçiyor. Milli olarak geliştirilen KARGU, TOGAN ve ALPAGU dronların farklı farklı özellikleriyle dikkat çekiyor.

STM Savunma Teknolojilerinden Fatih İpek üretimini yaptıkları atak saldırı dronları hakkında Haber7.com'a açıklamalarda bulundu. 

OYUN DEĞİŞTİRİCİ: KARGU

Anti personel yani teröristler üzerinde kullanılan KARGU'nun kendi alanında kendini kanıtlamış olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetlerin aktif bir şekilde kullandığını söyleyen Fatih İpek, adeta oyun değiştirici bir rol üstlendiğini belirterek sözlerine devam etti;

Ön tarafında patlayıcısı yer almakta. Otonom uçuş yeteneğine sahip ancak saldırı anında veya saldırının iptal edilmesi insan kontrolü işin içinde. Döner kanatlı. 200 metre üzerinde sesini duymak neredeyse imkansız. Yurtdışındaki ülkeler ile de sözleşmeleri imzalamaya başladık. Değişik versiyonları üzerinde çalışıyoruz. Burada gördüğünüz RPG başlığı takılı, radarlara karşı saldırı düzenlemesi ve zırhlı araçlara karşı düzenlenmiş versiyonu.  

GÖZCÜ DRON: TOGAN

Türkiye'nin son dönemlerinde hava platformlarında yaptıkları atakları STM dronlarıyla desteklemeye çalıştıklarını söyleyen İpek, "Sahadan gelen geri bildirimler çok mutlu ediyor" dedi ve TOGAN hakkında detayları anlattı;

Gözetleme ve istihbarat görevlerinde kullanmak üzere tasarlanmış olan TOGAN daha fazla havada kalıp saldırı dronlarımız ile bilgi paylaşmaktadır. Koordinatlarını söylemekte ve bunlar da o bölgeye gitmektedir. Bu ürünlerin renkleri dahi sahadan gelen geri bildirimlere göre tasarlanmıştır. Dünyanın teknoloji devi ülkelerinden de dronlarıma çok büyük bir ilgi var. 

SABİT KANATLI VURUCU DRON: ALPAGU

Bu sene içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerin envanterine gireceğini belirten İpek, ALPAGU'nun sabit kanatlı dronlardan olduğu söyledi ve özelliklerini anlattı.

Mühimmatı ön kısmında. Görüntüyü yukarıda işleyip aşağıdaki yer kontrol istasyonuna veriyor. Otonom uçuş yeteneğine sahip ama vur emri insana bağlı. Asker bunu ikinci silah olarakta kullanabiliyor. En büyük özelliklerinden biridir. Gönderildiği zaman eğer hedefi vurmayacaksanız imha etmek için güvenli bir yüksekliğe çıkarıp orada imha ediyorsunuz.  

Sürü İHA için çalışıyoruz. Bunun birçok adımını tamamladık. Birçok dronumuz aynı anda uçuyor. Bir tane komutanları olacak. Havada görev paylaşımı görev değişimi gibi yapay zeka ağırlıklı bilgi paylaşımı yapacaklar. STM yazılım evi olduğu için hepsini kazandırabiliyoruz.  

Bakmadan Geçme