Düşün Artık Esnafın Yakasından

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Ayhan yaptığı açıklamada esnafın çok zor durumda bulunduğunu belirterek TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrıda bulundu.

 Öz Giresun Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Ayhan, esnafın içinde bulunduğu zor durumu sert bir dille eleştirerek, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e ve yönetimine çağrıda bulundu. Ayhan, Resmi Gazete’de yayınlanan ve esnafı olumsuz etkileyen yeni düzenlemelerin, küçük esnaf ve sanatkârların iflasına yol açabileceğini belirtti.

Ayhan açıklamasında, "Bu düzenleme, küçük esnaf ve sanatkârların işlerini bırakmalarını ve dükkânlarını kapatmalarını teşvik eder nitelikte. Esnaf, ayakta kalabilmek için kendi kredi kartını, arkadaşının kartını, hatta tanıdıklarının kartını kullanıyor. Bu nasıl bir anlayış? Bu döngüyü sağlayamayan esnafın sicili bozuluyor. Masa başında oturan bürokratlar esnafın çektiği sıkıntıları anlamaz" ifadelerini kullandı.

Ayhan, holdinglere ve büyük spor kulüplerine sağlanan vergi muafiyetlerine dikkat çekerek, "Büyük holdinglerden ve spor kulüplerinden alamadığınız vergileri küçük esnaf ve sanatkârlardan mı almaya çalışıyorsunuz? Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken ve yönetimini, yok edilmeye çalışılan esnaf ve sanatkârların haklarını savunmaya çağırıyorum. Küçük esnafa ne zaman sahip çıkılacak? Ülkedeki tüm esnaflar bunu merakla bekliyor" dedi.

yeşil giresun gazetesi'nin haberine göre Ayhan, konuşmasının sonunda, esnafın haklarının korunması için mücadele etmeye devam edeceğini belirterek, "Eğer esnafımı temsil edemezsem, bu koltukları bir dakika bile meşgul etmeyeceğim. Bu kanunu çıkaran milletvekillerini kınıyorum ve esnafımın da gerekli tepkiyi göstermesini istiyorum. Haklar verilmez, alınır. Biat etmeye devam ettikçe yok sayılmaya devam edileceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme