Ekonomi Reform Paketi esnaftan tam not aldı

Edirne Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, paketin esnafa can suyu olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi esnaftan tam not aldı. Başta 850 bin esnafa gelir vergisi muafiyeti getiren, 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi imkânı sunan ekonomik reform paketini değerlendiren Edirne Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, paketin esnafa can suyu olacağını söyledi.Edirne Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, paketin esnafa can suyu olacağını söyledi.

Edine Haber gazetesinin haberine göre, reform paketini ve içeriğini değerlendiren Edirne Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, paketin esnafa can suyu olacağını söyledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Gül, salgınla mücadelenin devam ettiği bu zorlu süreçte getirilen vergi muafiyetinin esnafa can suyu olacağını aktardı.

“Esnaf rahat nefes alacak”

Esnafların can çekişme noktasında olduğu bu dönemde esnafı rahatlatacak kararların açıklanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Selçuk Gül, şöyle konuştu:

"Yapılan desteklemeler, yardımların yanı sıra bu vergi muafiyetinin getirilmesi de esnafın rahat nefes almasına yardımcı olacaktır. Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutulması ve beyan yükümlülüklerinin de kaldırılması yerinde bir karar olmuş. Ben berberler ve kuaförler adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bu paketle esnafın külfetinin hafifletildiğini vurgulayan Gül, işlerin durgun olduğu bu süreçte ödeme külfetinin ortadan kaldırılmasının olumlu olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme