Emekli ustalara prim desteği devam etmeli

'Emekli Çalıştıran İşverenlere Sağlanan Prim Desteği Kaldırılmamalı!' diyen TESK Başkanı, 'Esnafın hem emekli ustalarını istihdam etme olanağını koruyacak hem de maliyetlerini yönetilebilir seviyede tutacak bu prim desteği, iş dünyası için hayati önem taşıyor. Bu düzenleme devam etmeli ki, esnaf ve sanatkarlarımız hem işlerini sürdürebilsin hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etsin,' şeklinde konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TBMM'de görüşülen yeni düzenleme ile emekli işçi çalıştıran işverenlere verilen yüzde 5'lik sosyal güvenlik destek primi uygulamasının sona ermesinin esnafı büyük bir çıkmaza sokacağını belirtti. Palandöken, "Bu destek kalkarsa, esnafın ayakta kalma mücadelesi daha da zorlaşır. Hem esnafın hem de emeklinin yararına olan bu uygulama mutlaka devam etmeli" dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, desteğin kaldırılmasının işverenlerin emekli ustalarla çalışmasının cazibesini sona erdireceğine işaret etti. "Günümüz koşullarında esnafa verilen desteklerin artırılması gerekirken, mevcut desteklerin kaldırılması esnafın ayakta kalma mücadelesini zorlaştırıyor," diyen Palandöken, artan kiraları ödemekte zorluk çeken esnafa kira stopaj vergisinin yük oluşturduğunu, yüksek kiralar içerisinde yüzde 20'lik payın işletmelerden alınmasının doğru olmadığını kaydetti.

 

Bakmadan Geçme