Enginyurt: 600 Bin Kişi İşsiz Kalındı

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Partili Samsun Milletvekillerine çağrıda bulundu. Samsun'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Partili Samsun Milletvekillerini esnafı ziyaret etmeye davet etti.

Demokrat Parti Samsun İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Enginyurt, gündeme dair yaptığı açıklamlarda hükümeti eleştirdi. Esnafın zor durumda olduğunun altını çizen Enginyurt, "Esnaf artık bırakın SGK borcunu, kirasını ödeyemiyor. Sayın Cumhurbaşkanım dostlarını Samsun'daki İstiklal Caddesi'ni bir gönder. esnafı bir dinlesinler. AK Partili vekiller yüreği yetiyorsa Samsun'un sokaklarında esnafı gezsinler. Köylere çıkıp çiftçiyi dinlesinler. İşçi kardeşlerimiz geçinebiliyor mu bir hal hatır sorsunlar. Sonra da sana doğru raporu versinler. Göreceksin ki Türkiye, senin söylediğin Türkiye değil" ifadelerini kullandı. 

 

Nasıl Cumhur İttifakıyla Olalım?

Samsun Gazetesi'nin haberine göre esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirten Enginyurt, "Esnaf, siftah etmeden dükkanını kapatıyor. Kahveciler iflas etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kahvelerden ne istiyor diye düşündüm ve sonunda bulundum. Bu kahvelerde hergün hükümet kurulur, hükümet yıkıldığı için, 'Ben de sizi kapattım' dedi. TOBB 2020 yılında kapanan şirket sayısının yüzde 25 arttığını belirtmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan kapanan şirket olmadığını söylüyor" şeklinde konuştu. Son olarak Demokrat Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılacağına yönelik söylentilere son noktayı Samsun'da koyan Enginyurt sözlerine şunları ekledi, "Cumhur İttifakı'na gidecek olsam MHP'de devam eder, her söylediklerine el kaldırırdım. Kahveciler perişan, restoran sektöründe 600 bin kişi işsiz kalmış. Biz Cumhur İttifakıyla nasıl beraber olalım? Demokrat Parti olarak bizim ittifakımız milletle."

Bakmadan Geçme