Enginyurt: ''Kuru Ekmek Neyinize Yetmiyor' Diyor

Cemal Enginyurt, Eskişehir'de Oto Galericiler Sitesi esnafını, Oto Tamirciler Odası, Lokantacılar Odası ve Şoförler Odası'nı ziyaret ederek, Hamamyolu Caddesi'nde esnaf ziyareti yaparak esnafın sorunlarını dinledi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Enginyurt, partisinde düzenlediği basın toplantısında ise Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, “19 yıldır ne istenilirse verilen bir iktidar, millete istediğini vermeyen bir iktidara dönüştü.

Ne istedilerse verildi. Güç istediler verdik, bütçe istediler verdik, belediyeleri istediler verdik, her şeyi istediler verdik. Ama şimdi millet diyor ‘biz istiyoruz', iktidar diyor ki ‘kuru ekmek neyinize yetmiyor' diyor. ‘Kuru ekmek bulduğunuza şükredin' diyor. Varımızı, yoğumuzu verdik. Biz bize yeteriz dediler İBAN verdiler yine yine verdik, 1600 lira maaşla geçinmeye çalışan emekli ‘ölüyorum, sahip çık' diyor, çıkmıyor. Esnaf, ne istedilerse verdi. Eskişehir'de binin üzerinde kahveci esnafı işyerlerini açtı, konuşmalar yaptırdı. AKP'ye sınırsız destek verdi. Ama 13 aydır kahveci esnafı iflas etti. Gör beni diyor, duy beni diyor. Ama gözler kör oldu, kulaklar sağır oldu. 19 yıl sonra geldiğimiz nokta burası. Restoranlar, kafeler iflas etti.

“23 MİLYON KİŞİ İCRALIK”

Öğrenci kenti olan Eskişehir'de devletinden de destek alamayan onbinlerce esnaf iflas etti. Halen iktidarda olanlar ise ‘vermeye devam edin' diyor. Verelim de ne istiyorsunuz daha. Canını mı alacaksınız bu milletin diyeceğiz ama canını da alıyorlar. 25 yaşındaki karıkoca evladını ablasına bırakarak intihar ediyor. Her gün Türkiye'nin bir çok yerinden intihar haberleri geliyor, aileler boşanıyor. Boşananlar nafaka ödeyemediği için hapse bile giriyor, haciz oluyor. 23 milyon insan icralık olmuş. 300 binin üzerinde insan çek yazdığı için hapisle karşı karşıya kalmış. 5 milyon EYT'liye söz verilmiş, sözler yerine getirilmemiş. Emekliye intibak yasası çıkacağı söylenmiş, yerine getirilmemiş. 3600 ek gösterge söz verilmiş, yerine getirilmemiş. Hala iktidar ver diyor. Neyi verecek bu millet. Neyi vermeye devam edeceğiz size? Verelim de si ne verdiniz bize? Ne veriyorsunuz bize?” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme