Erdoğan: 760 bin esnafa 19 milyar destek kredisi kullandırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 ile mücadelenin birinci yılında, 'Sağlık alanında destan yazdık' dedi. Erdoğan, salgın döneminde 760 bin 71 esnaf ve sanatkara Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında 18,8 milyar TL tutarında kredi kullandırıldığını açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadelenin birinci yılında, "Sağlık alanında destan yazdık" mesajını paylaştı.

Erdoğan, salgın döneminde 760 bin 71 esnaf ve sanatkara Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında 18,8 milyar TL tutarında kredi kullandırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık ordumuzun fedakârlığıyla, sürekli yenilerini hizmete aldığımız, kapasitelerini arttırdığımız hastanelerimizle ve güçlü altyapımızla sağlık alanında destan yazdık" mesajı verdi.

Erdoğan, "Salgın döneminde sağlık alanında destan yazdık" başlıklı bir grafik paylaştı. Tabloda, "Hizmetler", "Aşı", Şehir hastaneleri", "Sağlık tesisleri" ve "Yerli solunum cihazı" başlıkları altında salgın döneminde sağlık alanında verilen mücadele ile yatırımlar ve hizmetler sıralandı.

İşte Erdoğan'ın paylaşımlarının ekonomi ve esnafla alakalı kısımları:

DESTEKLER:

828 bin esnafın 5.6 milyar TL'lik hazine faiz destekli kredileri ertelendi.İşyeri kira stopajı yüzde 20'den yüzde 10'a indirildi. Faaliyette bulunamayan işletmelerin yıllık ilan,reklam, çevre temizlik vergileri, faaliyet göstermedikleri tarihler için tahsil edilmedi. 345 bin işletmenin ve 7 milyon vatandaşımızın finansman ihtiyacının Hazine kefaletiyle karşılanması sağlandı. 10 milyar TL'lik turizm destek paketi uygulamaya konuldu. Türk Eximbank aracılığıyla kullandırılmak üzere 30 milyar TL'lik destek paketlerinden yararlanma imkanı getirildi. Kredi Garanti Fonu limiti 25 milyar TL'den 50 Milyar TL'ye çıkarılarak teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere ve vatandaşlara finansmana erişim kolaylığı sağlandı. 44.3 milyar TL'lik temel ihtiyaç kredi paketleri sunuldu.

PAKETLER:

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi, Mikro İşletmeler Destek Paketi, Turizm Destek Finansman Destek Paketi, Eximbank Stok Destek Paketi, TOBB Nefes Kredi Destek Paketi, Temel İhtiyaç Kredi Destek Paketleri, Türkiye Kalkınma Ve Yatırım Bankası Kredi Destek Paketi

VERGİ İNDİRİMLERİ:

Kovid 19 aşıların ithal ve tesliminde KDV oranı 2021 yılı sonuna kadar yüzde 1'e indirildi. Eğitim ve öğretim hizmetlerinde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Genel orana tabi esnaf hizmetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e ,yeme-içme, sinema tiyatro,müze, konaklama hizmetlerinde KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi.

Erdoğan: 760 bin esnafa 19 milyar destek kredisi kullandırıldı
Erdoğan: 760 bin esnafa 19 milyar destek kredisi kullandırıldı
Erdoğan: 760 bin esnafa 19 milyar destek kredisi kullandırıldı

Bakmadan Geçme