Eşek Arısı Corona'dan Tehlikeli !

Fransa'dan sonra İngiltere de  büyük Asya eşekarısı istilası tehlikesi ile baş başa...işin ilginç yanı eşek arıları 2004 yılında Çin'den Fransa'ya geldi. Hoton Haber Ajansı'nın  İngiltere mermezli yayın yapan www.mirror.co.uk'dan derlediği habere göre potansiyel olarak ölümcül iki inçlik böceklerden kurtulmak ve halihazırda azalan arı popülasyonu üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olmak  ülke milyonlarına mal olacak . Şimdi uzmanlar bir kez daha İngiltere'ye 7,6 milyon sterline mal olabileceklerini gösteren araştırmalarda neler olduğuna dair uyarıda bulunuyorlar. Asya eşek arısı Avrupa eşek arısı ile benzerdir, ancak İngiltere'ye özgü değildir. Bunlar, aslen Güneydoğu Asya'dan gelen, küçük yaratıklar - özellikle arılar - avlayan büyük böceklerdir. Zehirine alerjisi olan birini öldürmek için sadece bir acı yeterlidir ve Asya eşek arısı yerli eşek arımızdan daha küçüktür.
Araştırma, İngiltere'den onlardan kurtulmanın 7.6 milyon sterline mal olabileceğini söylüyor  
Hükümet, halkın Asya eşek arısı tespit edebilmesi için bazı önemli bilgiler yayınladı (Resim: defra.gov.uk)
2004 yılında Çin'den yanlışlıkla Fransa ile tanıştılar ve o zamandan beri Avrupa'ya hızla yayılıyorlar. Uzmanlar, Asya eşek arısı Fransa'nın çoğunu yılda 60 ila 80 kilometre oranında sömürgeleştirdiğini tahmin ediyor. Ve türler 2010'da İspanya, 2011'de Portekiz ve Belçika, 2012'de İtalya ve 2014'te Almanya da dahil olmak üzere diğer ülkeleri hızla işgal ediyor. Eşek arısı 2016'da İngiltere'de görülmeye başlandı. Şimdi Fransız bilim adamları, Avrupa'ya yapılan işgalin tahmini maliyetini değerlendirdiler.
Hükümet tarafından “insan sağlığı için önemli bir tehdit” olarak görülebilirler (Resim: defra.gov.uk)
Tek bir acı öldürebilir - ve onların gelmesini durdurmak için güçsüzüz (Resim: SWNS)
Profesör Franck Courchamp: "2006'da, eşekarısı Fransa'da ilk kez gözlemlendikten sadece iki yıl sonra, üç bölüm zaten işgal edildi ve yuva yıkımının maliyeti 408.000 avro olarak tahmin edildi. "O zamandan beri, eşek arısı yayılmaya devam ettiği ve yeni departmanları işgal ettiği için tahmini yıllık maliyetler her yıl yaklaşık 450.000 avro artıyor. “Biyolojik çeşitlilik ve ekosistem işleyişine karşı en büyük tehditlerden biri olan zararlı istilacı türlerle başa çıkmak için kesinlikle daha fazla önlem alınması gerekiyor.” Bitki Sağlığı Genel Müdürü Nicola Spence şunları söyledi: “Mümkün olan en erken zamanda olası manzaralara karşı uyarıldığımızdan emin olarak, Asya eşek arısı tarafından tehdit edilen tehdidi damgalamak için hızlı ve etkili önlemler alabiliriz. “Asya eşek arısı insan sağlığı için arıdan daha büyük bir risk oluşturmasa da, bal arısı kolonilerine ve diğer faydalı böceklere verebilecekleri zararın farkındayız. "Lütfen herhangi bir Asya eşekarısı aramaya devam edin ve bir tane bulduğunuzu düşünüyorsanız, Asya eşek arısı uygulamasıyla veya çevrimiçi olarak gözleminizi bildirin."

Bakmadan Geçme