Eskişehir Sanayi Odası'ndan Aşı Çağrısı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, aşı olmayanlar iş yerlerini ve sosyal hayatı tehdit ediyor.

 Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, aşı olmayanların iş yerlerini ve sosyal hayatı tehdit ettiğine dikkat çekerek, başta çalışanlar olmak üzere tüm toplumun aşı imkanından en hızlı şekilde faydalanması gerektiğini bildirdi.

Ayşe Kaytan Uçak'ın haberine göre salgınla mücadelede en etkili silahın aşı olduğuna vurgu yapan Kesikbaş, “Aşı ise bilimin ışığında yine bilim insanlarımız tarafından büyük emekler sonucunda bulundu. Bilime inanıyorsak aşı gerçeğinden uzak duramayız. Unutulmamalıdır ki aşı olmayanlar iş yerlerini ve sosyal hayatımızı tehdit ediyor. Bilimden ayrılmayalım” dedi.

Tarih boyunca salgınların neden olduğu ekonomik sıkıntıların önüne geçmede aşının etkisi olduğunu belirten Kesikbaş, “Tüm dünyada bilim adamları virüsü yenmek için aşı geliştirme gayreti gösterirken, bilgi kirliliği ile aşıya karşı durmak, toplumsal sağlımız açısından da kabul edilir bir durum değil.

Diğer yandan şehir efsanelerine inanarak aşı olmayanların toplumumuzu tedirgin etmeye hakkı yok.

Pandeminin etkilerinde de gördük ki hastalık yüzünden üretim çarklarının durması işsizliğin yanı sıra hayatın idamesi için gerekli üretime de sekte vuruyor. Sağlık sektöründen gıdaya üretim olmazsa hayatın durma noktasına geleceğini unutmamamız gerekiyor.

Bu yüzden çarkların dönmesi, üretimin sürmesi için aşı olma oranlarını arttırmalıyız. Hastalığın ölümcül etkilerini ortadan kaldıran aşı, üretimin için de kritik değere sahip” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme