Esnaf, Babacan'ı Şok Etti: 3 TL Kazandım

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, il kongresi için gittiği Edirne'de esnaf ziyaretinde şok oldu. Esnaf,eski Hazine Bakanı Babacan'a yekten ekonomi hesabı yaptı.Esnaf "Dün ben 3 lirayla kapadım. 3 bin lira değil, 3 lira. Bununla ben kira mı ödeyeceğim. Elektrik mi ödeyeceğim, kendi karnımı mı doyuracağım, evdekilerin karnını mı doyuracağım? İçler acısı, gerçekten içler acısı" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a esnaflar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden dolayı uygulanan yasaklar nedeniyle oldukça zor günler geçirdiklerini söyledi. Gün içinde sadece 20 liralık satış yaptığını söyleyen bir esnaf, "Bununla ben kira mı ödeyeceğim. Elektrik mi ödeyeceğim, kendi karnımı mı doyuracağım, evdekilerin karnını mı doyuracağım? İçler acısı, gerçekten içler acısı." diyerek isyan etti.  Babacan ve esnaf arasında yaşanan diyalog şöyle:

BABACAN: Kiralar aynen çalışıyor değil mi?

ESNAF: Aynen çalışıyor.

BABACAN: İndirim yok.

ESNAF: Kiralar devam, indirim de yok üstelik.

BABACAN: Mart, nisan, mayısta kapalıydınız. 

ESNAF: Kapalıydık. Yine ödüyoruz onları Genel Başkanım.

ESNAF: Onları ekledik biz. 2,5, 2,5 veriyoruz.

ESNAF: İkinin üzerine bir de o ilave edildi. Malum işler sıfır. 

BABACAN: Esnafın halinden anlamayınca böyle işte.

ESNAF: Aynen. Gerçekten öyle. Hani dışarıdan davulun sesi güzel geliyor diyorlar ya. Yok geliniyormuş, gidiliyormuş. Ama sen bir de gel bize sor. Sabahtan beri şimdi bir 20 liralık satış yaptım ben. 
ESNAF: Dün ben 3 lirayla kapadım. 3 bin lira değil, 3 lira.

ESNAF: Bununla ben kira mı ödeyeceğim. Elektrik mi ödeyeceğim, kendi karnımı mı doyuracağım, evdekilerin karnını mı doyuracağım? İçler acısı, gerçekten içler acısı.

Bakmadan Geçme