Esnaf canıyla cüzdanı arasında sıkışmış durumda!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında esnafın sorunlarına değindi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında esnafın sorunlarına değindi.

Öztrak şunları kaydetti:

KEYFİLİK İSTİKRARI VE GÜVENİ BİTİRİYOR
Tek adam vesayet rejiminin nasıl bir kuralsızlık, nasıl bir hukuksuzluk demek olduğunu, her geçen gün biraz daha iyi görüyoruz. Kuralın olmadığı ülkemizde krallar birde kralcılar var. Çürüme var. Kokuşma var. Saray entrikaları var. Pis kokuları, lüks otomobillerde, burunlarına pudra şekeri çekerek bastırmaya çalışan saray beslemeleri var. Milletin, kadınların, çocukların, hakkını, hukukunu tanımayan, adaleti çökerten, milli iradeyi hiçe sayan, keyfi yönetim anlayışı, ülkede istikrarı ve güveni bitiriyor. Cebimizi, mutfaktaki tenceremizi boşaltıyor. Esnafımızı, çiftçimizi, iş insanlarımızı, çalışanlarımızı, işsizlerimizi, emeklilerimizi, canıyla cüzdanı arasına sıkıştırıyor. Devlet krizi, ekonomik kriz ve sağlık krizi iç içe geçti, şimdi milletimiz büyük bir buhran yaşıyor. Erdoğan’ın Şahsım hükümetinin elinde, ülkemiz yönetilmiyor, savruluyor.

 

ONLAR MİLLETİN İÇİNE ÇIKAMIYOR, BİZ HER YERDEYİZ
Bunlar milleti unuttular. Milletin içine de çıkamıyorlar… Ama biz milletimizle beraberiz. Genel Başkanımız ve milletvekillerimiz, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyor. Milletvekili arkadaşlarımızın bir kısmı bu hafta Isparta’daydı. Biz de dün CHP Ekonomi Masası olarak Çankırı’daydık. Çankırılı hemşerilerimiz de, tüm milletimiz gibi çok endişeli. Pandemide AK Parti kongrelerini lebalep doldurup caka satanlar, ardından ülkeyi önce kızıla boyadılar sonrada faturasını esnafa kestiler. Esnaflarımız mübarek Ramazan ayında, bu kesilen faturanın altından nasıl kalkacağını düşünüyor. Esnaf Ramazan ayında kapanmanın endişesini yaşıyor.
ÇANKIRILI ESNAF HAYKIRIYOR
Dert çok, destek yok… Çankırılı bir esnafımız haykırıyor: “Kira var, vergi var, esnaflıkta her şey masraf. Destek diyor ama hiçbir şeyi silmiyor. Her şey kara kaplı deftere yazılıyor. İki elemanım vardı, ikisini de göndermek zorunda kaldım.” Kafe işleten bir esnafımız; “Esnaf küçük, sıkıntı büyük” diyor. Çiğ köfte satan bir başka esnafımız ise; “Çorba kaynamıyor. Ülkeyi kapatın, bana bakın. Kongrelerde bulaşmayan virüs benim masamda mı bulaşıyor. Sigortamı ödeyemiyorum. Son bir yılda kaybettiğimi söylesem, dudaklarınız uçuklar” diyor. Bir başka lokanta sahibi; “Kongre salonları lebalep doldu, olan lokantacıya oldu” diye şikâyet ediyor.

ÇİFTÇİSİNE, ÜRETİCİSİNE DÜŞMAN HÜKÜMET
Mübarek Ramazan ayı gelirken, sadece esnafımız, işçimiz mi perişan? Hayır! Çiftçilerde perişan. Tarım Kredi Kooperatiflerinin ismi olmuş, Tarım Tefeci Kooperatifi. Çiftçilerimiz borçları nedeniyle yeniden haciz kıskacında. İcra işlemleri üç ay süreyle durdurulmuştu. Şimdi süre doldu. Bu üç aylık sürede tüm ısrarlarımıza rağmen, çiftçinin borçlarını yapılandıracak bir düzenleme maalesef yapılmadı. Nedense birileri bu düzenlemeye geçit vermedi. Şimdi çiftçilerimiz yeniden haciz kıskacında. Sanki bu da yetmezmiş gibi, Tarım Kredi birçok kooperatiften çiğ süt alımını dün durdurdu. Bir hükümet kendi üreticisine, kendi çiftçisine bu kadar düşman olabilir mi? Gerçekten anlaşılır gibi değil.
DÜNYA ESNAFINI PARAYA BOĞDU, SARAY 5 MASKEYİ BEDAVA DAĞITAMADI
Tüm dünya esnafını, işçisini, çiftçisini salgında paraya boğdu. Amerika Birleşik Devletleri paket üstüne paket açıkladı. Bugüne kadar ABD yurttaşlarına 3,5 trilyon dolar destek verdi. O da yetmedi en son 1,9 trilyon dolarlık yeni bir paket açıkladı. Onun üstüne yeni bir paket daha da yolda. Japon Hükümeti yurttaşlarına 782 milyar dolar dağıttı. Almanya, 418 milyar dolar dağıttı. Erdoğan Şahsım Hükümeti ise beş maskeyi bile bedava dağıtamadı. 40 yıl bu millete vergi ödeyen esnafa 40 gün bakamadı. Birde üstüne millete IBAN numarası gönderip, para istedi.  

Bakmadan Geçme