Esnaf evini arabasını satarak ayakta kalmaya çalışıyor

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, "Geçinemeyen vatandaş, esnaf, evini, arabasını satıp borçlarını kapatmış hatta kiracı durumuna düşmüş durumdadır." dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Özdemir, esnafın sorunlarını da gündeme taşıdı.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitiren, yüksek lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme (Finans) alanında, Doktorasını Marmara Üniversitesinde Uluslararası Ekonomi alanında tamamlayan bir akademisyen olan Özdemir şöyle konuştu:

"Hanelerin zorunlu harcamaları olan elektrik, doğal gaz zamları aralıksız devam etmekte, bunun yanında temel tüketim harcamaları ve özellikle de temel sorun alanımız olan gıda fiyatları artışları durdurulamamakta. İşte, bugün de açıklandı enflasyon rakamları, gerçek enflasyon neredeyse yüzde 30’u aşmış durumda. Geçinemeyen vatandaş, esnaf, evini, arabasını satıp borçlarını kapatmış hatta kiracı durumuna düşmüş durumdadır. Ticaret Bakanlığının verilerine göre 2020 yılında 99.500 esnaf kepenk kapatmış, 44 bin şirket iflas etmiş durumda. TÜİK’in yeni açıkladığı verilere göre kişi başına düşen millî gelirimiz 2006 yılı seviyesine gerilemiş, 8.599 dolara düşmüş durumda. Değerli milletvekilleri, AK PARTİ iktidarının 2023 yılı için vadettiği 25 bin doların gerçekleşmesinin mümkün olmadığı açıkça ortada."

Bakmadan Geçme