Esnaf Ferhat Kayıp Dükkanını Arıyor

Elazığ'da esnaflık yapan Ferhat Evsen , depremin ardından kentsel dönüşüm ile verileceği söylenen dükkanını bulamayınca kenti ayağa kaldırdı.

Elazığ  Merkez'de Abdullahpaşa Mahallesinde bulunan Ferhat'ın Yeri isimli kıraathane dükkanı için Toki ile anlaşmaya varan  Ferhat Evsen , işyerinin olduğu bölgede apartman yapıldığı fark edince dükkanı için görenleri şok edecek adımlardan biri attı.

İnşaatların başlamasıyla  esnaf heyecanla yeni dükkanlarına sahip olmayı beklerken , soluğu dükkanların yerine yapılmış apartmanların önünde aldı.

Sesini yeterince duyuramadığını ifade eden Ferhat Evsen dükkanı için kayıp ilanı verdi.

Elazığ Bolgegundem.com'un haberine göre  7 no'lu çarşıda 70 esnaf ve sanatkarın bulunduğu alanın riskli bölge olmadığını savunan Ferhat Evsen , "Yetkililer  yerinde modern şekliyle yapılması kaydıyla işyerlerinin riskli alan bölgesine dahil edildiğini ve yerlerine modern şekilde işyerlerinin yapılacağının kendilerine söylendiğini " belirtti.

" Ferhat Evsen sözlerine şöyle devam etti:

APARTMANLAR YAPILDIĞINI FARK ETTİK

" İnşaatlar başladı. Esnaf, yerlerini boşalttı, herkes bir yerlere dağıldı. Yapılan projeler zamanla ortaya çıkınca işyerimizin olduğu bölgeyi ziyaret ettiğimizde dönem dönem, apartmanlar yapıldığını fark ettik. Bu konularda da durmadan sesimizi dile getirdik. An itibariyle inşaatlar 1-2 aya bitmek üzere.

Mevcut işyerimizin yerinde şuanda apartman yapıldığını görmekteyiz. 286 metrekare arsa payı olan, 125 metrekare de kapalı alana sahip ticari alanımın mevcut, nerede nasıl verileceğini bilmiyoruz.  Yerinde modern şekilde yapılacak olan dükkanın şuanda yerinde apartmanlar yapılmıştır. Devletimizin imkanları mahallemiz için kullanıldığı kadar kullanıldı.

Fakat yapılacak projelerle insanlar mağdur edildi. Madem burası riskli ise bir alansa neden 6 katlı binalar yapıldı? Dükkanlarımızın yerine yapılan binalardaki mağduriyetin nereye varacağını bilmediğimiz için bize şuana kadar kimse, tek kelime cevap vermedi.  

Her zaman söylenen ' Mağdur olmayacaksınız'.  Bende artık bu konuda baktım, cevap alamayınca da işyerimle ilgili kayıp ilanı verdim. "

 

Bakmadan Geçme