Esnaf Salgın Psikolojisinden Çıkıyor

'Türkiye Geleneksel Kanalın Nabzı: REM Esnaf Barometresi'nin Temmuz 2021 dönemi sonuçları açıklandı. Rapora göre Temmuz döneminde salgının esnafın gündelik hayatını etkilemesi dramatik düşüş ile yüzde 13'e geriledi. Gündelik yaşamın canlanmasıyla esnaf kesimi salgın konusunda rahatladı.

Türkiye’de geleneksel esnafın nabzını tutan REM Esnaf Barometresi Raporu, Temmuz 2021 dönemi sonuçları açıklandı. Rapora göre Temmuz döneminde salgının esnafın gündelik hayatını etkilemesi dramatik düşüş ile yüzde 13’e geriledi. Gündelik yaşamın canlanmasıyla esnaf kesimi rahatladı ve salgın psikolojisinden çıkmaya başladı.

Esnaf şu an mutlu ancak geleceği düşünüyor. Haziran döneminden itibaren kısıtlamaların tamamen açılması ve havaların ısınmasıyla canlanan gündelik hayatın devam etmesi esnafın iş yapma durumunu devam ettirmesini sağladı.

“Önceki döneme göre işlerim arttı diyenlerin oranı yüzde 38 ile neredeyse aynı seviyede kaldı. “Önümüzdeki dönemde işlerim artacak” diyenlerin oranı ise 6 puanlık düşüş ile yüzde 38’e geriledi. Son dönemde vakaların tekrar artış eğilimine girmesiyle birlikte kısıtlamaların tekrar geleceği endişesi oluştu.

İstanbul Belediyesi’nin yakın zamanda hizmete soktuğu uygulama olan Halk Bakkal noktası olma, yani İstanbul Kart ile alışverişin geçerli olması uygulaması incelendiğinde; İstanbul Geleneksel Kanal esnafının yüzde 5’inde Halk Bakkal uygulamasının geçerli.  Bu noktalarda önceki dönemde olduğu gibi daha çok gazlı ve gazsız içecekler, atıştırmalık ürünler ve paket su kategorilerinde alışveriş yapılmaya devam ediliyor.

Bakmadan Geçme