Esnaf Sanatkar Başkanlarına Büyük Uyarı...

Genel yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk, TESK seçimleri sonrası kaleme aldığı yazısında esnaf ve sanatkar örgütlerinin başkanlarını tarihi bir uyarı yaptı. Çalmuk iesnafhabertv.com'daki yazısında 'esnaf sanatkarın koca koca başkanları dün rakiptiler şimdi refik olacaklar. Esnaf ve sanatkara yazık etmeden, bölünmeyi sürdürmeden acilen bir araya gelip kucaklanmalı…' dedi.

TESK SEÇİMLERİNİ KİM KAZANDI ?

Geçen gün yapılan 21. Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Konfederasyonu seçimi sonuçları ajanslara düşünce Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği sözler   geldi aklıma.. 

-Kazandı da kazandı. Kazandı da kazandı.  Kazandı da kazandı…

Yılların eskitemediği esnaf başkanı Bendevi Palandöken yeniden genel başkanı seçildi. Hem de deve kişi deve dişi gibi iki tane ciddi adaya karşı.

Üstüne üstlük adayların birine iktidar partisi tarafından inanılmaz lojistik destek sağlandığının belirtilmesine rağmen.

Palandöken söke söke söke yeniden TESK’in başkanı oldu. Üzülerek belirtiyorum ki; kimi koca koca esnaf başkanlarının AK Parti'yi yanıltarak başka bir anlamda AK Parti'yi aldatarak seçimi kendi adaylarının kazanacağına ilişkin kurduğu strateji çoktü. Halk tabiriyle Bendevi Palandöken rakiplerini gömdü.

Oy kullanacak  delege sayısı: 712
Kullanılan oy sayısı:704
Bendevi Palandöken: 394
Mehmet Yiğiner: 192
Muharrem Karabacak:118

TESK SEÇİMLERİNİ  KİM KAYBETTİ ?

Ne oldu ? Ankara’ya çağrılan adam adama yapılan kulis, bakanları milletvekilleri üzerinden strateji baştan aşağı yanlıştı. Baştan aşağı düğmelerin yanlış iliklenmesinden başka bir şey değildi.

O kadar ikazımıza “etmeyin, yapmayın esnaf seçimlerine  KAMPLAŞTIRMAYI bulaştırmayın” dememize rağmen inadına inat TESK seçimlerine zaten var olan siyaset girdi.

Muhterem adayların şahsiyetine ilişkin zerre kadar diyeceğim bir şey olamaz. Hepsine saygım büyük. Yıllardır esnaf sanatkar teşkilatı içinde hizmet veriyorlar.

Elbette seçimlerin esnaf ve sanatkar adaylarının oylarıyla kazanılacağını benden iyi bilmeleri gerekirdi.

AHİLİK KUTLAMALARINA KİM NEDEN KMATILMADI?  

Ahilik kültürünün yıllık kurultayı olan kutlamalarda birlik havası verilmesi gerekirken “ayrı telden çalma” havasına neden gelindi.

Çalışma Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin gibi BAĞKUR ve SSK başta olmak üzere primler üzerinden yapacağı yapılandırma reformist adımlara destek vermek için bile orada olmak gerekirken TESK Başkanı Bendevi Palandöken misafirleri  ağırladı. Gözler
Ticaret Bakanımızı aradı, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül’ü de…

Bakan Bielgin Şed kuşandı, Ahilik kutlamaları oldu da bitti.

Bir de burada bakalım:
Bendevi  Palandöken kazandı kazanmasına da  Rifat Hısarcıklıoğlu da kazandı. TOBB seçimleri öncesi  TESK gibi çok büyük bir kalesini korumuş oldu.
Millet İttifakı da kazandı diyenler olursa son seçimlerde Bendevi Başkanın oğlu’nun nerede siyaset yaptığına bakmaları gerekir. 

Şimdi kaybedenler safına Ak Parti’yi, MHP’yi, BBP’yi koymak isteyenler, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybetti diyenler” varsa bilesiniz ki benim bildiğim Reis bunun acısını  kötü çıkarır.  

Vay vay… Vay ki, vay…

SEKTÖRDE NEDEN KAVGA BİTMEDİ?

Bitirin Bu Kavgayı

Bu esnafın  ne çileli hali var. Bakın Ankara’da sandık kuruldu: Kuaförler, güzellik salonları  hafta tatilinin  Pazar günü oyması yönünde oy kullandı. Ankara Valiliği hafta tatilini Salı günü ilan etti.

Neymiş efendim:
Federasyon başkanına karşı imişler. Başkan gitmeli, yerine kendi adayları gelmeliydi.

Biri gidip yerine birinin gelmesi ile iş bitiyorsa Bülent Erdoğan gitti yerine Köksal Özcan başkan geldi. Ne değişti ?

MESELE  BAYRAM KARAKAŞ, AYŞE AYDIN MESELESİ DEĞİL !

Bayram Karakaş gidip yerine  Ayşe Aydın gelse ne değişecek ?

Şimdi topyekun karşı geldikleri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş şimdi TESK Denetim kuruluna da seçildi. Ne olacak şimdi ?

Hiçbir bahaneye  sarılmadan, saçlara perma çeker gibi lafı sözü kıvırmadan birlik bütünlük için sektörün geleceği için gidip tebrik edeceksiniz.  Bunu yapma erdemine sahip olmayanlar barı sosyal medyadan tebrik yazmalı. Bunu bile yapamıyorsanız  sektörün sizi  ciddiye alması mümkün mü?

Peki  esnaf sanatkarın koca koca başkanları dün rakiptiler şimdi refik olacaklar. Esnaf ve sanatkara yazık etmeden, bölünmeyi sürdürmeden acilen bir araya gelip kucaklanmalı…

İŞTE O YAZI 

Bakmadan Geçme