Esnaf Tam Açılma Çağrısı Yaptı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yaş sırası gelenlerin yanı sıra, yüksek risk grubunda yer alan esnaf ve yanlarında çalışanlarının aşısını olmaya devam ettiğini belirterek, 'Biz esnafımıza güveniyoruz.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yaş sırası gelenlerin yanı sıra, yüksek risk grubunda yer alan esnaf ve yanlarında çalışanlarının aşısını olmaya devam ettiğini belirterek, "Biz esnafımıza güveniyoruz. Bu günden sonra salgın riski ortadan kalksa bile geçmişe göre daha tedbirli olacağız. Tam açılma bekliyoruz" dedi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, aşılamada dünyada ilk 10'a girmeyi başaran sağlık çalışanlarını kutlayıp, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür ederken, artık sıranın "mesafeli tam açılma" döneminde olduğunu söyledi.

Dere, yaklaşık 1.5 yıldır salgın sürecinin yükünü çeken esnafın, korunma konusunda oldukça deneyim kazandığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında, önümüzdeki süreçte açık alanda maske zorunluluğunun kalkacağını işaret ettiğini hatırlatan Dere, "21 Haziran'da yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımızdan müjdeli haberler bekliyoruz.

Antalya'nın bir turizm kenti olması nedeniyle işyerleriyle ilgili saat ve gün kısıtlamalarının tamamen kaldırılarak esnafımızın tam zamanlı olarak işlerine dönmesini istiyoruz. Biz esnafımıza güveniyoruz. Bu günden sonra salgın riski ortadan kalksa bile geçmişe göre daha tedbirli olacağız" dedi.

Bakmadan Geçme