Esnaf-çiftçi ayakta duramıyorsa BUHRAN VAR demektir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 'Çiftçi ve esnaf ayakta duramıyorsa, sanayici yatırım yapamıyorsa, insanlar en temel zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorsa burada ciddi bir problem var demektir.' dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık  basın toplantısında ekonomik tabloya geniş yer ayırdı.

Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında ekonomideki problemlerin giderek büyüdüğünü dile getirerek, “Çiftçi ve esnaf ayakta duramıyorsa, sanayici yatırım yapamıyorsa, insanlar en temel zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorsa burada ciddi bir problem var demektir.” dedi.

EKONOMİDE PROBLEM VAR
 

Ülkenin en önemli sorunlarının başında gelen ekonomideki problemlerin büyüdüğünü ifade eden Karamollaoğlu, “Ekonominin birinci meselesi üretimdir. Milli gelirdeki artış üretimle gerçekleştiği takdirde ve gelirin adil dağılımı ile ülke huzur bulur. Çiftçi ve esnaf ayakta duramıyorsa, sanayici yatırım yapamıyorsa, insanlar en temel zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorsa burada ciddi bir problem var demektir.” dedi.

 

FAİZ EKONOMİNİN KARA DELİĞİDİR
 

Ekonomimizdeki en büyük kara delik olan faiz ödemelerinin her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Karamollaoğlu, “2021 yılının Ocak ve Şubat aylarında 32,5 milyar lira faiz ödemesi yapıldı. 2 ayda ödenen faiz % 50'den fazla. Böyle devam ederse Türkiye borca mahkum hale düşer. İktidar birtakım çalışmalarla ekonomiyi düzeltme çabasına giriyor. Ancak bu çabalar ekonomiyi düze çıkarabilmekten uzaktadır.” dedi.

 

İKTİDAR GARİBANIN SIRTINDAKİ YÜKÜ BÜYÜTÜYOR
 

Problemlerin giderek büyüdüğü, geçim zorluğunun arttığı böylesi bir dönemde iktidarın şeffaf olmayan ihaleler ile garibanın sırtındaki yükü büyütmesini eleştiren Karamollaoğlu, “Bu ihaleleri yaparken memurundan amirine, siyasetçisine kadar katarak söylüyorum hiç mi Allah'tan korkmuyor musunuz, bu kararları alırken!” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

DIŞARIDAN YAPILAN İLTİFATLAR AKLINIZI ÇELMESİN
 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Papa Franciscus’un ziyareti anısına basılan skandal pul ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, “Bu bölgede yaşayan, bu bölgenin asli unsuru olan kardeşlerimizi aklıselime davet ediyorum. Dışarıdan yapılan bazı iltifatlar aklınızı çelmesin. BOP ve Büyük İsrail Projesi gerçeğini görün.” uyarılarında bulundu.

 

ZANLA HÜKÜM VERİLMEZ
 

İktidarın üzerinde çalıştığı Siyasi Partiler ve Seçim Yasası Taslağı’nda, terörle ilişiği bulunan siyasi partilere hazine yardımının kesilmesi yönündeki çalışmayı da değerlendiren Karamollaoğlu, “Zanla gerçek her zaman örtüşmez. Zanla hüküm verilmez. Bir yerde adaletin tecelli etmesini istiyorsanız, adli makamların vereceği kararı beklemelisiniz. Böyle bir karar iktidarın karşısında gördüğü siyasi partilere, terör yaftası ile onu suçlamaya zemin hazırlayabilme endişesine neden olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme