Esnaf ve Sanatkar Toplumun Mayasını Oluşturur

13-19 Eylül Ahilik Kültürü Haftası kutlama programı Sakarya Demokrasi Meydanında düzenlenen tren ile başladı. Programda konuşan SESOB Başkanı Alişan, 'Bugün bizim bayramımız' derken Vali Kaldırım ise, 'Esnafımız toplumumuzun bel kemiğini oluşturur. Alın teri ile kazancı ile ortaya koyduğu değerler ile toplumun mayasını oluşturur' diye konuştu.

Bu yıl 13-19 Eylül arasında kutlanan Ahili Kültür Haftası programı Sakarya Demokrasi Meydanında düzenlenen tören ile başladı. Ticaret Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve SATSO işbirliği ile gerçekleştirilen programın ev sahipliğini Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan yaptı.

Açılış programına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakaya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Beşel, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksı, SESOB’a bağlı oda başkanları, esnaf kefalet kooperatif başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kutlama programının öncesinde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ve SESOB Yönetim Kurulu Ağa Cami önünden Mehteran Takımı eşliğinde Demokrasi Meydanına yürüyerek vatandaşları selamladı.

Ayrıca birçok meslek odası da çalışmaları ile ilgili Demokrasi Meydanında stant açtı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Haftamızın esnafımıza yıl boyu bol kazanç getirmesini temenni ediyorum.

Ahilik Teşkilatının kuruluşu, mayası, tarihi süreci ve toplumumuza kattığı değeri hatırlamış olduk. Türk toplumu her zaman şanı ve şerefi ile tarihte yer almış aziz bir millettir.

Bugün yine o şanlı günlerden biri Sakarya Zaferimizin 100. yıldönümü. Tarihin dönüm noktalarından biri. Bu vesileyle zaferimizin 100. Yılını kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimize ise minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme