Esnafı, işçisi, emeklisi zorda ama kongreler 'lebalep'

CHP'li Gaytancıoğlu: Esnafı, işçisi, emeklisi bu kadar zor durumdayken, salgın hızla sürüp giderken tıklım tıklım kongreler yapmakla övünenlerde bir kızarma beklerdik ama yok.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Esnafı, işçisi, emeklisi bu kadar zor durumdayken, salgın hızla sürüp giderken tıklım tıklım kongreler yapmakla övünenlerde bir kızarma beklerdik ama yok." dedi.

 

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Gaytancıoğlu şunları kaydetti:

"AKP’nin yönetemediği corona süreci nedeniyle bütün ülke hızla kırmızı renge bürünüyor. Olmayan aşıların ne zaman geleceğini televizyon ekranlarında açıklayanlarda bir kırmızılık göremiyoruz ya da esnafı, işçisi, emeklisi bu kadar zor durumdayken, salgın hızla sürüp giderken tıklım tıklım kongreler yapmakla övünenlerde bir kızarma beklerdik ama yok.

Seçim bölgem olan Edirne’de vakaların yüksekliği nedeniyle lokanta, kafe gibi yerler açılmadı, esnaf çok zor durumda. İki hafta sonra açıklanan rakamlara göre kırmızı olması gereken başka illerde bu tür işletmeler açık, Edirne’nin günahı ne? Burada parti kongreleri yaparken virüs bulaşmıyor muydu? Ya da açıklayın hepimiz bilelim. Edirne’de bulaş hızı nerelerden kaynaklanıyor? Edirne’de restoranlar, kafeler kapalıyken yaklaşık aynı değerlerde olan diğer illerde niye açık? Bir şeyi de düzgün yapın, herkes için eşit yapın."

Bakmadan Geçme