Esnafı yaşat ki devlet yaşasın!

CHP Amasya Milletvekili Tuncer: Pandemi gerekçesiyle kapatılan ve iflasla karşı karşıya bırakılan önemli sayıda esnafımız var. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' prensibinden yola çıkarak, iş yerleri pandemi nedeniyle kapatılan esnaflarımızın mekânlarının kurallara uygun olarak tekrar açılmalı

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, "Pandemi gerekçesiyle kapatılan ve iflasla karşı karşıya bırakılan önemli sayıda esnafımız var. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” prensibinden yola çıkarak, iş yerleri pandemi nedeniyle kapatılan esnaflarımızın mekânlarının kurallara uygun olarak tekrar açılmalı" dedi.

Meclis Genel Kuruluna hitap eden Tuncer, esnafın sorunlarını ve çözüm taleplerini şöyle dile getirdi:

"TBMM Genel Kurulunun çalışmadığı günlerde Amasya merkez ve ilçelerinde İl Başkanımız ve ilçe başkanlarıyla birlikte esnaflarımızı ziyaret ediyor ve sohbet ediyoruz. Esnafımızın hâli vakti hiç iyi değil. Kepenk kapatanların, kapatmayla karşı karşıya kalanların ve iş yerini devretmek için ilan asanların sayısı hiçbir dönemde olmadığı kadar çoğalmış durumda. Pazartesiden cumaya beş gün boyunca siftah yapmayan esnaflarımız, elektrik faturasını ödeyemeyip elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalan esnaflarımız, doğal gaz faturasını emekli babasının kredi kartından çektiren esnaflarımız var. Bütün bunların dışında, pandemi gerekçesiyle kapatılan ve iflasla karşı karşıya bırakılan önemli sayıda esnafımız var. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” prensibinden yola çıkarak, iş yerleri pandemi nedeniyle kapatılan esnaflarımızın mekânlarının kurallara uygun olarak tekrar açılması, açmayacaksanız öncelikli olarak bu esnaflarımız olmak üzere tüm esnaflarımıza asgari şartlarda geçinebilecekleri aylık yardımı yapmanız kaçınılmazdır; aksi hâlde, orta direği kaybettiğiniz gibi esnaflarımızı da kaybedeceksiniz."

Bakmadan Geçme