Esnafım dikkat: Odalar denetim yapacak

Pandemi sürecinde Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliğiNE (İSTESOB), bağlı meslek odalarından denetim ekipleri oluşturulacak.

Koronavirüs pandemisi döneminde Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliğiNE (İSTESOB), bağlı meslek odalarından denetim ekipleri oluşturulacak. Ekipler, İstanbul’un risk haritasında turuncu kategorinden mavi kategoriye geçmesi için iş yerlerinde maske, mesafe ve temizlik denetimi yapacak.

İSTESOB'dan yapılan açıklamaya göre esnaf ve sanatkar temsilcileri, İstanbul’daki denetimlere katkı vermek amacıyla İSTESOB’da bir araya geldi. Yüksek riskli iller arasında yer alan İstanbul’un düşük riskli iller arasında yer almasını hedefleniyor. Esnaf temsilcileri, kısıtlamaların artmaması için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söylediler.

 

Esnaf temsilcileri, denetimleri cezai işlem uygulamak için değil, öncelikle esnafı uyarmak ve yönlendirmek amacıyla yapılacağını söyledi. Toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın salgın denetim uygulaması İSDEM’in de nasıl kullanılacağı oda başkanlarına anlatıldı. Toplantıda yoğunluk oluşmaması için meslek odaları, iki gruba ayrıldı.

Bakmadan Geçme