Esnafın Bedava Yemek Kampanyası Kriz Çıkarttı

Ücretsiz sınırsız yemek yiyebilmek için soyadınızı değiştirir miydiniz?

Tayvan'da ilginç bir olay yaşandı. Yerel medyanın “Somon kaosu” olarak duyurduğu olayda, yaklaşık 150 kişi bir restoran kampanyasına uymak için isimlerini değiştirmek istedi.

Bir sushi restoranı zincirinin başlattığı iki günlük kampanyada kimliğinde “gui yu” (Çince somon) ifadeleri yer alan kişilere beş arkadaşlarıyla birlikte sınırsız sushi şansı sunuldu.

The Guardian’ın aktardığı habere göre, yaklaşık 150 kişinin devlet dairelerine giderek isimlerini “Somon” yapmak istemeleri tepki çekti. Tayvan İçişleri Bakanı Yardımcısı Chen Tsung-yen, bunun vakit kaybı ve gereksiz kağıt işi olduğunu söyledi. Tsung-Yen “Umarım herkes mantıklı davranır” dedi.

ÜÇ KEZ SOYADI DEĞİŞTİRME İMKANI

Yerel televizyon kanalları promosyondan yararlanmak için ismini değiştirenlerle görüştü. Soyadı Ma olan bir üniversite öğrencisi adını sabah değiştirdiğini ve 7 bin Tayvan doları (1820 lira) değerinde suşi yediğini anlattı. Gencin yeni adı ‘Bao Cheng Gui Yu‘ kabaca ‘patlayıcı yakışıklı somon’ anlamına geliyor.

Tung soyadlı bir kadın ise iki arkadaşıyla birlikte adlarını somon olarak değiştirdiklerini belirterek, suşi ziyafetinden sonra yine değiştireceklerini anlattı.Tayvan vatandaşlarına hayatları boyunca üç defa isimlerini değiştirme imkanı sunuyor.

Bakmadan Geçme