Esnafın borcunu erteliyorlar ama daha yüksek faizle

Kılıçdaroğlu: Esnaf kardeşlerime Esnaf Kefalet Kooperatifinden veya Halk Bankasından veya diğer bankalardan kredi verildi güzel. Kredileri aldılar, ödeyemediler dükkanlar kapalı. Efendim erteleyeceğiz bunu ama daha yüksek bir faizle.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İSTON A.Ş. Hadımköy Fabrikasını ve Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası inşaatını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Kirazlı - Halkalı Metro İnşaatı alanında düzenlenen törene de katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı açılış konuşmasında esnafın sorunlarına da işaret etti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Esnaf kardeşlerime Esnaf Kefalet Kooperatifinden veya Halk Bankasından veya diğer bankalardan kredi verildi güzel. Kredileri aldılar, ödeyemediler dükkanlar kapalı. Efendim erteleyeceğiz bunu ama daha yüksek bir faizle. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda aldığınız o kredilerin faizlerini tamamen sileceğiz ve telafi edeceğiz sizin mağduriyetinizi, sileceğiz.

(...)

Birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Birlikte 83 milyon insanın Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet etmesine son vereceğiz. Biz üreteceğiz, biz alın teri dökeceğiz ve biz kazanacağız. Bunu yapacağız, beraber yapacağız. Esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, işçisiyle beraber yapacağız, birlikte yapacağız."

Bakmadan Geçme