Esnafın İnsanlığına Yapılan Büyük Ayıp

Bursa'da galerici esnafı olarak hayatını sürdüren Rıfat Aybey'in yaptığı bir insanlık dersi karşısında karşılaştığı büyük ayıp pes dedirtti. Aybey yolda yürürken üzerinde pırlantalı taşlar bulunan bir kolye buldu, bin bir zorlukla sahibine ulaştı. Teşekkür yerine fırça gibi tehdit yedi.

Bursa'da oto galericiliği yapan Rıfat Aybey, yolda yürürken  üzerinde pırlanhta taşlar bulunan ve piyasa değeri 2 milyon Türk  Lirası odlan bir kolye buldu. Bulduğu yere  kartını bıraktığı gibi  kuyumcu esnafıyla esnafla iletişime geçti.

Kolyenin üzerinde bulunan  markadan  satıcıya ulaştı. Bu ğraüş iiçin 500 lira para da harcayan Rıfat  Aybey'in karşılaştığı tavır ise  duyanlara "yuh" dedirtti.

Birkaç gün sonra kolyenin kendisinin olduğu söyleyen biriyle irtibata geçti. Kolyenin onun olduğunu tespit etmek için oyaladı. Sahibinin o kişi olduğunu anlayınca kolyeyi teslim etti. Kolye sahibi ise Aybey'e hiçbir hediye vermediği gibi, kolyeyi geç verdiği için tersledi.  Aybey "Kolye sahibi. Bana, 'Bunu bana vermek zorundaydın. Sertifikalıydı. Satamazdın' gibi sözler sarf edince moralim bozuldu." dedi

 

Bakmadan Geçme