'Esnafın sorunlarına kulak tıkamış bir iktidar var'

CHP'li Gürer: Çiftçinin, esnafın sorunlarına kulağını tıkamış bir iktidar var, halk bu konuda büyük bir mağduriyet yaşıyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada esnafın ve çiftçinin sorunlarını dile getirdi.

Gürer şunları kaydetti

"Hafta sonu Niğde'nin ilçelerini ve köylerini gezdim; esnafımız perişan, çiftçimiz perişan. Niğde'de bir liraya mal olan patates, 60 kuruşa tüccar almadığı için ekim ayında depolanmıştı, şu anda da depolarda duran patatesin filizlenme süreci geldi; onun için çiftçi büyük bir mağduriyet yaşıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifi eliyle bu ürün alınmazsa kısa süre sonra çürüyecek, çiftçilerin bu anlamda büyük sıkıntıları var. Ayrıca, Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları yapılandırılmadı. Bu borçların 5 hasat dönemine bölünmesi gerekiyor ve faizler mutlaka silinmeli. Çiftçinin, esnafın sorunlarına kulağını tıkamış bir iktidar var, halk bu konuda büyük bir mağduriyet yaşıyor. İktidar bir an önce çiftçinin, esnafın sorunların çözüm üretmelidir. Mağduriyetler artmıştır, geçim sıkıntısı en üst noktaya erişmiş, her kesimin dertleri katlanmıştır diyor..."

Bakmadan Geçme