Esnaftan esirgenen faiz lobilerine oluk oluk akıtılıyor!

CHP'li Gündoğdu: Saray, esnaftan, çiftçiden esirgediğini faiz lobilerine sürekli olarak veriyor. Milletten esirgenen kaynak, faiz lobilerine oluk oluk -şu anda da hâlâ- akıtılıyor.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, "Saray, esnaftan, çiftçiden esirgediğini faiz lobilerine sürekli olarak veriyor. Bakın, geçen yıl salgın döneminde bütçeden millete verilen destek sadece 6,5 milyar lira ama faizcilere giden, tek bir ayda yapılan ödemeyse tam 22 milyar lira. Milletimiz de bu gerçeği bilsin. Milletten esirgenen kaynak, faiz lobilerine oluk oluk -şu anda da hâlâ- akıtılıyor." dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Gündoğdu, şunları da kaydetti:

"Millet olmak, acıları ve sevinçleri birlikte yaşamaktır; birlikte ağlamak, birlikte gülmeyi becerebilmektir. Saray hükûmetinin yanlış tercihleri ile sağlık krizi, devlet krizi, ekonomik kriz derken milletimizin üzerine âdeta bir karabasan gibi çöktünüz. Esnaf, kafe, bar, restoran çalışanları ve işletmecileri dükkânlarına afiş asıyor, artık haykırıyorlar: “Lütfen sesimizi duyun, dükkânımızı kapatmayın, kapatacaksanız da sahip çıkın.” Esnaf nefes alamadığını ve sesini de duyan olmadığını aşağıdan yüksek sesle dile getiriyor.

Sadece esnaf mı? Değil. Çiftçi perişan, çiftçi mazot almış, gübre almış, borçlu; yemciye borçlu, tohumcuya borçlu, Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlu, Ziraat Bankasına borçlu, tarlalarına, traktörlerinin hepsine haciz gelmiş; kanunların emrettiği desteği alamıyorsa bunun sorumlusu da saray hükûmetidir değerli arkadaşlar. Saray, esnaftan, çiftçiden esirgediğini faiz lobilerine sürekli olarak veriyor. Bakın, geçen yıl salgın döneminde bütçeden millete verilen destek sadece 6,5 milyar lira ama faizcilere giden, tek bir ayda yapılan ödemeyse tam 22 milyar lira. Milletimiz de bu gerçeği bilsin. Milletten esirgenen kaynak, faiz lobilerine oluk oluk -şu anda da hâlâ- akıtılıyor."

Bakmadan Geçme