Esnaftan İlginç Protesto

İzmir'in Buca ilçesindeki pazar yerinde mazgaldan çıkan su yaklaşık 10 gündür boşa akıyor. Esnaf 'Tam 10 gündür akıyorum. Kimse ilgilenmiyor' şeklinde yazan pankartı Pazar yerinin ortasına dikerek ilgilenmeyen belediyeyi protesto etti.

İzmir'in Buca ilçesine bağlı pazar yerinde mazgaldan çıkan temiz su yaklaşık bir haftadır boşa akıyor. Boşa akan su nedeniyle pazar yeri adeta göle dönerken, esnaf suyun aktığı bölgeye tezgâh kuramıyor. Haftada iki gün kurulan ve bugün açık olan Şirinyer Pazarı'nda yaşanan bu durumdan rahatsızlık duyan esnaf İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'yu (İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi) arayarak ihbarda bulundu. İddiaya göre, İZSU ekipleri suyun aktığı yere gelip kontrol etti ve yapılacak bir şey olmadığını belirterek ayrıldı.

Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre esnaf hazırladığı pankartı Pazar yerinin ortasına dikti. Son çare olarak, "Tam 10 gündür akıyorum. Kimse ilgilenmiyor" şeklinde pankart hazırlayan esnaf bir an önce gereğinin yapılmasını istiyor. Akan suyun temiz olduğunu ve kanalizasyon suyu olmadığını söyleyen pazarcı esnafı, "Su borusu patladığını düşünüyoruz. Su bu nedenle 10 gündür boşa akıyor. Suyun aktığı alanda tezgâh açılamıyor. Pazar yeri de adeta göle döndü. İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz. Ne olur bu sorun bir an önce çözüm üretilsin. Ne gerekiyorsa yapılsın." dedi.

Bakmadan Geçme