Esnaftan Kılıçdaroğlu'na: Bin lirayı pazar harçlığı diye vermişler

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sorunlarını anlatan İzmirli hal esnafı 'İşimiz eskisi gibi değil. Bin lira diye veriyorlar ama bin lira neyin parası onu da çözemiyoruz. Bin lirayı pazar harçlığı diye vermişler' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında güne saat 07.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sebze ve Meyve Hali’nde başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, esnafa seslerinin duyurulması için destek sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’de gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projesinin temel atması töreni için İzmir’e geldi. Kemal Kılıçdaroğlu güne, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Buca Sebze ve Meyve Hali’nde başladı.

Hal esnafı Kılıçdaroğlu’nu meşalelerle karşıladı ardındançay ikram etti. Kılıçdaroğlu da Ege’nin yörük şalını ve kasketini taktı. 

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, burada esnaf ve çalışanlarla vatandaşlarla dertleşti. Pandemi dolayısıyla zor günler geçirdiğini dile getiren esnafa destek sözü veren Kılıçdaroğlu, “Sorunları hep beraber çözeceğiz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu esnaf ziyaretinin ardından, İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği yöneticileri ile bir toplantı yaptı.

Kılıçdaroğlu’na derdini anlatan bir patates kabzımalı, bu yıl pandeminin de etkisiyle mağdur olduklarını dile getirerek, “İnsanlar üretim maliyetlerinden şikayetçi. Üretim maliyetleri yüksek. Satış rakamları düşük” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Beraber düzelteceğiz" karşılığını verdi.

Başka bir esnaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi’nde “bir şey olmadığını” savundu.  Kılıçdaroğlu ise Salı günü gerçekleştireceği CHP TBMM grup toplantısında ekonominin nasıl düzeleceğini anlatacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Öztekin’in dükkanını ziyaret etti

İşlerinin nasıl gittiğini soran Kılıçdaroğlu’na Öztekin, “Yüzde 40 düştü” cevabını verdi ve ekledi:

 “İşimiz eskisi gibi değil. Bin lira diye veriyorlar ama bin lira neyin parası onu da çözemiyoruz” dedi. Orada bulunan bir bir esnaf ise, “Pazar haçlığı diye vermişler” serzenişinde bulundu.

Bakmadan Geçme