Fahiş fiyatta küçük esnafa değil büyük marketlere odaklanın

İYİ Parti'li Erhan Usta, hükümete çağrıda bulunarak 'Fahiş fiyat denetimlerinde hedef olarak küçük esnafı, manavı almayın ithalatçılara, büyük marketlere odaklanın' dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, hükümete çağrıda bulunarak “Fahiş fiyat denetimlerinde hedef olarak küçük esnafı, manavı almayın; ithalatçılara, büyük marketlere odaklanın” dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Usta’nın gündeminde ekonomik kriz, çiftçi ve esnafın durumu vardı.

Hükümete önerilerini sıralayan Usta şunları kaydetti:

“Hükûmete çözüm önerilerimiz şunlardır: Tarımda doğrudan destek ödemelerini bu yıla mahsus olmak üzere 22 milyar TL’den 30 milyar TL’ye yükseltin.Destekleri üretim sezonundan önce açıklayın, arz açığı olan ürünlerde, ürünleri mutlaka destekleyin. Gübre üretim, Türkiye’nin gübre üretim kapasitesini artıracak tedbirler alın. TİGEM arazilerini yağmalamaktan vazgeçin, TİGEM’i çiftçiye kaliteli ve hesaplı tohum tedarik eden bir kurum hâline getirin. Meraları, yaylaları köylümüze geri verin. Vatandaşa haksızlık etmeden, idareye yakın olanları kayırmadan arazi toplulaştırması çalışmalarını hızlandırın, son derece yavaş gidiyor. Tarımda kullanılan mazottan ÖTV almayın. Tarımsal sulamada sorunlar var. Göleti hazır olan yerler var, kanallar yok, bu yatırımlara öncelik verin. Sebze ve meyveleri tarladan markete, pazara en ucuz şekilde getirecek düzenlemeleri ve denetimleri yapın. Oligopson bir yapı oluştu, buna izin vermeyin. Çiftçilerin kredilerini mümkünse faizsiz veya çok düşük faizle yapılandırın.

Tarım Kredi çiftçilere zulmeden bir kurum hâline gelmiştir.

Fahiş fiyat denetimlerinde hedef olarak küçük esnafı, manavı almayın; ithalatçılara, büyük marketlere odaklanın.”

Bakmadan Geçme