Fakir Daha Fakir, Zengin Daha Zengin Oldu

Ankara'da sanayiye giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, esnafla sohbetinde 'Sosyal devlet fakire destek verecek, vermesi lazım. Fakiri koruması lazımdı' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın İskitler semtinde  sanayiyi gezdi  durakta taksicilerle konuştu.

Bir taksicinin bazı sektörlerin hiç iş yapamadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Fakir daha fakir, zengin daha zengin oldu. Sürecin getirdiği tablo bu. Sosyal devlet fakire destek verecek, vermesi lazım. Fakiri koruması lazımdı. Bunu yeteri kadar koruyamadı. En büyük sıkıntı o." diyen  Kılıçdaroğlu  bir esnafın Türkiye'nin hammaddeyi neden dışardan aldığına ilişkin  sorusunu şu şekilde cevapladı:    

"Niye ham maddeyi dışarıdan getiriyoruz, niye bizde üretim yok?" şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu bir siyasi tercih. Devlet herkesten vergi alır. 'Tarıma yatırım yapacağım' derse dışarıdan saman, nohut, mısır almazsın, Yozgat'ın kokulu mercimeğini Türkiye üretir. 'Bunların hepsini üretirim' dersin. Bu bir tercihtir. 'Her yerde fabrika kuracağım, özel sektör gidiyorsa fabrika kurması için teşvik edeceğim. Parayı oraya vereceğim.' O zaman Türkiye her alanda üretir. 'Bunu böyle yapmayacağım ben, başka türlü harcayacağım' diyor. Başka türlü harcayınca da Türkiye böyle oluyor."  

Bakmadan Geçme