Adaletin Bu mu Dünya?

Bakarsanız iki farklı hayat, İki farklı ekonomi, İki farklı kadın, İki farklı duygu var.

Adaletin Bu mu Dünya?
guvencenEditör

Hatırlar mısınız, bilmem? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" diye konuşmuştu.

Hedef, turizm sezonu yaklaşırken, tam kapanmanın Türkiye genelindeki vaka sayılarını düşürmesiydi. Böylece Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının artacağı ve sektörün geçen yılın kayıplarını kısmen de olsa telafi edecekti. 

Bir çok ülkeden gelen turistlere karantina zorunluluğu da kalktı. Alan valizini uçağa binip ıssız  sahillerde kendisini  denizin mavi sularına bıraktı. Ya da tam kapanmaya rağmen İstanbul’u ziyaret eden turistler, sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuldular. Caddeler, sokaklar, meydanlar onların oldu. 

Ancak turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" denilmesine karşı konaklama sektöründe daha doğrusu hizmet sektöründe çalışanlar halen aşılanmadı. 

Hayat devam ediyor nasıl olsa?

Ancak

BBC Türkçe’nin paylaştığı İstanbul'dan bir kare sosyal medyanın gündemine oturdu. Fotoğrafta, İstanbul’un en güzel manzaralarında çalışmak zorunda olan bir  kadın otel çalışanıyla  keyifle yemeklerini yiyen turistleri gösteren o an var...

Bakarsanız;

iki farklı hayat

İki farklı ekonomi

İki farklı kadın

İki farklı duygu var.

Kim bilir içinden neler geçti? Ne haylal etti? Bilemiyoruz.

Ancak bayram öncesi mübarek Ramazan günü bu kare yüreğime mıh gibi çakılı kaldı. Demez mi bir türkü  "!Adaletin bu mu dünya?"

Kimi Mecnun Gibi Dağda Dolaşır

Kimisi De Ölüm Yok Gibi Çalışır

Kimi Meteliksiz Kimi Milyona Karışır

Adaletin Bu Mu Dünya

Ne Yar Verdin Ne Mal Dünya

Kötülerinsin Sen Dünya

İyileri Öldüren Dünya

 

Bakmadan Geçme