Gaziantep'li Esnaf Perişan

Sesimizi duyun artık. Esnafa destek olun. Ekranların karşısına geçip esnafımızın yanındayız diyerek, bizlerin yanında olmuyorsunuz. Bütün esnafların durumu perişan halde iken, neden hala bizleri görmezden geliyorsunuz? B

Gaziantep’in Düztepe Mahallesindeki esnaf, kötü ve bitik durumda olduklarını belirtirken, yurttaşlar ise her şeyin ateş pahası olduğunu söyleyerek, “Zamlar geri alınmalı, bizlere destek sağlanmalı” dedi.

Düztepe’de bir restoran işleten Yılmaz Uysal, esnafların çok kötü bir durumda olduğunu söyledi. Uysal gerek dükkan giderleri gerek ev giderlerini karşılamakta zorlandığını ve diğer esnaf arkadaşlarının da farklı bir durumda olmadığını kaydetti.

Evrensel gazetesinden Mahmet Erdem'in haberine göre  esnafın bitmiş durumda olduğunu ve geçinemediklerini vurgulayan Uysal, “Sattığımız ürünlerin yerine yenisini koyamıyoruz. Giderler o kadar arttı ki karşılamakta zorlanıyoruz. Elektrik, su, kira vs. derken zaten elimizde avucumuzda bir şey kalmıyor. Ben devlete sesleniyorum, esnafın durumu çok kötü; batıyoruz. Sesimizi duyun artık. Esnafa destek olun. Ekranların karşısına geçip esnafımızın yanındayız diyerek, bizlerin yanında olmuyorsunuz. Bütün esnafların durumu perişan halde iken, neden hala bizleri görmezden geliyorsunuz? Beş tane yandaş müteahhitin kasalarına giden hortumları kessinler, onlara aktarılan paraları esnaflar için, halk için kullansınlar” diye konuştu.

‘ 

Bakmadan Geçme