Geleceğini Çöpe Atma Projesine Tam Destek

Çevrenin koruması, atıkların kaynağında toplanarak ekonomiye geri kazandırılması ve böylece kaynak israfının önüne geçilebilmesi amacıyla Karatay Belediyesi tarafından yürütülen 'Geleceğini Çöpe Atma' Projesi devam ediyor.

lçe genelindeki bütün işyerlerini tek tek dolaşarak hem geri dönüşüm konusunda kısa bilgilendirmeler yapan hem de oluşan atıkların toplanması için destek isteyen Karatay Belediyesi geri dönüşüm ekipleri, bu sayede son 5 ayda yalnızca ev ve işyerlerinden 917 ton atığın toplanıp ekonomiye kazandırılmasına katkı sağladı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projeye esnafın olan ilgisi dolayısıyla çok mutlu olduklarına vurgu yaptı. Başkan Kılca, “Sıfır Atık’ı ilçemizin tamamına yayarak inşallah gelecek nesillerimize çok daha temiz ve güzel bir Karatay miras bırakacağız” dedi.

Kesintisiz bir şekilde uyguladığı geri dönüşümle çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirmeye gayret eden Karatay Belediyesi, kapı kapı dolaşarak halkı bu konuda bilgilendirmeyi de sürdürüyor.

Karatay’da geri kazanımların toplanması amacıyla bugüne kadar on binlerce hanede eğitimler veren Karatay Belediyesi Geri Dönüşüm ekipleri, esnafı da unutmuyor. 
Bu kapsamda ekipler, rutin olarak gerçekleştirdiği çöp toplama ile sokak ve caddelerin temizliğinin yanı sıra kâğıt, plastik, metal gibi geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının yoğun olarak üretildiği işyerlerinde de çalışma başlattı. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçe genelinde her türlü geri dönüştürülebilir atığın çöpe gitmeden ekonomiye kazandırılması, çevre kirliliğinin azaltılması, vatandaşlar ile esnafın geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi ve gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir Karatay bırakılmasının temel hedefleri arasında yer aldığını belirtti. 

Bakmadan Geçme