'Gerçek enflasyon yüzde 40'ın üzerinde'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından Twitter paylaşımında 'Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor. Gerçek enflasyon yüzde 40'ın üzerinde' ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor. Gerçek enflasyon %40'ın üzerinde" dedi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'önemli adımlar atılacağını' belirten Kılıçdaroğlu, "TÜİK 'Enflasyon yüzde 19.89' demiş. Halk çarşı pazarda gerçeği net görüyor. Gerçek enflasyon yüzde 40'ın üzerinde. Şahsım ve şürekası ülkeyi bitirmeye kararlı ama unuttukları bir şey var. Biz varız ve buradayız. Benim en önemli meselem halkımın sofrasıdır. Bazı önemli adımlar atacağız" ifadelerini kullandı. 


TÜİK bugün, ekim ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayınladı. TÜİK'e göre, tüketici fiyatları, ekim ayında aylık bazda 2,39 yüzde artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,58'den yüzde 19,89'a yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise 12 aylık enflasyonu yüzde 49,87 hesapladığını duyurdu. 

Bakmadan Geçme