GTO Başkanı Yıldırım:Ciro Kaybı Esas Alınmalı

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, 17 günlük tam kapanma sürecini değerlendirdi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, 17 günlük tam kapanmanın ardından işletmelere yönelik açıklanan destekleri memnuniyetle karşılaşmakla birlikte yetersiz gördüklerini belirterek, “NACE'lere göre değil de ciro kaybına göre düzenlenmesi gerekir." dedi.

şletmelerin pandemiden önceki ciroları ile şu anki ciroları karşılaştırılmalı ve kayıp yaşayan işletmeler kayıp oranlarına göre desteklenmeli” dedi.

GTO mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin yanı sıra Meslek Komite üyelerinin de katılımıyla “genişletilmiş” olarak gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada koronavirüs sebebiyle ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Yeme-içme ve hizmet sektörü başta olmak üzere tüm sektörler bu süreçten oldukça olumsuz şekilde etkilendi. Maliyetlerimiz arttı, gelirlerimiz düştü.

Bizler sektörün önde gelenleri olarak yaşanan problemleri Odamıza ve Yönetim Kurulumuza iletiyor, çözüm önerilerini sunuyoruz.

Yönetim Kurulumuz da bu hususları ivedilikle ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek titiz bir şekilde takip ediyor.

Sektörlerimizin lehine yapılan pek çok düzenlemede Odamızın katkıları var. Bu nedenle sizlere ve sizlerin talebini titizlikle takip ederek sonuçlandıran yönetim kurulu başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım da 1 Haziran itibariyle tüm işletmelerin normal çalışma düzenine geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yıldırım, hem birey olarak, hem de işletmeler olarak herkesin üzerine düşenleri yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Dikkatli davranmalıyız ki arzu ettiğimiz normalleşme hızlansın” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme