Güzellik Salonlarına Müjdeli Haber Kime Takıldı?

Bir bürokratın 'bu sektörden bir kurban gerekliydi. O da güzellik salonlarına patladı' sözü sektör içinde rekabetin geldiği sonucu ortaya koyması açısından önemli. Sağlık Bakanlığı bürokratı ise 'kan taşının kullanmanın hijyen olduğunu anlattılar ancak güzellik salonları hijyen demediler. Denetimlerde hijyene en dikkat eden kesim güzellik salonları... Ancak sektör temsilcileri yalnızca 'Biz bittik öldük' diyorlar. Geçen yıl ilk kısıtlamada bizi kapatın diyerek basın toplantıları düzenleyen, resmi yazı ile bize başvuran kesim de bu kesimdi.' dedi.

Güzellik salonlarına müşteriler gidemiyor. iki hafta önce başlayan 'kısmi kapanma' sürecinde en çok dikkat çeken ve en çok tartışılan kısıtlamalar arasında güçellik salonları yer alıyor. Bir yandan vatandaş bir yandan güzellik uzmanları bu soruyu soruyor?

 Peki, güzellik salonları ne zaman açılacak?

Genelge ile güzellik merkezlerinin/salonlarının faaliyetlerine 17 Mayıs 2021 tarihine kadar geçici olarak ara verilmişti.

Konuyla ilgili esnafhabertv.com'un konuştuğu bürokratlar  güzellik salonlarına haksızlık yapıldığı ve haksız rekabet yaşanmasına neden olunduğu görüşünde. Özellikle hastane, polikliniklerde güzellik hizmetlerinin devam etmesinin yanında kuaför ruhsatı olan esnaflaırın güzellik hizmeti de vermesine yönelik tespitler, denetim raporları İçişleri Bakanlığı'nı bu konuda harekete geçirdi.

Randevu sisteminin uygulanmaması hizmet alan müşterinin TC Kimlik numarası ve HES kodunun listelenmemesi, çalışanların belli periyotlarla test yaptırmaması gibi bir çok veri bakanlığın yasaklama nedenleri arasında. İşin ilginç yanı ne berberler ne de kuaförlerde hatta güzellik hizmeti sunan hastane ve polikliniklerde de bu sistem uygulanmıyor. 

Bir bürokratın "bu sektörden bir kurban gerekliydi. O da güzellik salonlarına patladı" sözü sektör içinde rekabetin geldiği sonucu ortaya koyması açısından önemli.

Sağlık Bakanlığı bürokratı ise "kan taşının kullanmanın hijyen olduğunu anlattılar ancak güzellik salonları hijyen demediler. Denetimlerde hijyene en dikkat eden kesim güzellik salonları... Ancak sektör temsilcileri yalnızca "Biz bittik öldük" diyorlar. Geçen yıl ilk kısıtlamada bizi kapatın diyerek basın toplantıları düzenleyen, resmi yazı ile bize başvuran kesim de bu kesimdi." dedi. 

Bakanlar Kurulu'nda iki görüş var. Aynı hizmeti sunan sektörlerde ayrım yapılmaması gerekiyor. 

İkinci görüş ise  kısmi kısıtlama kapsamında sektörün hepsini kapatalım.  

Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında önünde...Ticaret Bakanlığı'na haksız rekabetin önlenmesi konusunda talimat verilirken, bu sektör ile ilgili Bilim Kurulu'nun görüşü istendi. 

 

Bakmadan Geçme