Hac ve Umre Krizini Erdoğan Çözecek

 TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı  Diyaeddin Şahin, Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'ye  ambargo uygulandığını söyledi.  İlahıyatçı yazar Cihan Balcı  ise 'Türkiye böyle bir ambargo koyması bizleri ziyadesiyle üzmüştür' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hac ve Umre Krizini Erdoğan Çözecek

Suud yönetimi  2021 yılının Ekim ayından bu yana dünyaya umre ziyaretlerini açarken aralarında Afganistan, Etiyopya, Lübnan ile Türkiye’nin kırmızı liste olduğunu umreye yasaklandığı ortaya çıktı. Krizi Şubat ayında Suudi Arabistan’a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözecek.

 TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı  Diyaeddin Şahin, Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye’ye  ambargo uygulandığını söyledi.  İlahıyatçı yazar Cihan Balcı  ise “Türkiye böyle bir ambargo koyması bizleri ziyadesiyle üzmüştür” dedi.
Moderatörlüğünü genel yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk’un yaptığı BBNTürk televizyonundaki  Politik Adam programına katılan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı  Diyaeddin Şahin ile turizm sektörünün yakından tanıdığı  İlahıyatçı yazar Cihan Balcı merakla beklenen hac ve umre sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Başkanı  Diyaeddin Şahin  “Bugüne kadar Suudi Arabistan yönetim geleneğinde Hac ve umre konusunu politik mevzulara konu ettiği görülmedi. 2021 yılında Türkiye’ye gelen Suudlu turist sayısı sıfır. Net bir yasak var. Türkiye’den uçuşlar kabul edilmiyor. Kırmızı listede” derken İlahıyatçı yazar Cihan Balcı  “Siyasi mülahazalar ile Türkiye’ye hac ve umrenin yasaklanmasını anlamakta zorlanıyoruz. Kaşıkcı  cinayetinden sonra Türkiye’ye yönelik bir ambargo var “  şeklinde konuştu.

Asıl Sorun Hac Kotası
Diyaeddin Şahin “Hacca gitmekte en büyük engel para değil kota. Türkiye’ye 83 bin kota uygulanıyor. Türkiye’de hacca gitmek isteyenlerin sayısı iki milyonu geçti.” derken  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan  ziyareti için beklentilerini  şu şekilde anlattı: 
“Yani ciddi bir beklentimiz var hem sektörün beklentisi hem Vatandaşlarımızın beklentisi bende Suudi Arabistan'daki iş ortaklarımızın seyahat acentaları, moteller hatta esnafı restoranların bile beklentisi bir an önce bu krizin son bulması bizim böyle beklentimiz var Cumhurbaşkanımız Türk milletini Türkiye insanının ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu tür uygulamaların önüne geçmek için gerekli girişimde mutlaka bulunacaktır.”
 

Bakmadan Geçme