Halk Bank'tan Ekonomiye Büyük Destek

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 83. kuruluş yıl dönümlerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın 83. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

 Köklü bankacılık deneyimini yenilikçi uygulamalarla bütünleştirerek Türkiye'de modern bankacılığın öncülüğünü yaptıklarını söyledi.

Osman Arslan, "üreten Türkiye'nin" en büyük destekçisi olarak kuruluş misyonuna uygun şekilde KOBİ'lere, esnaf ve sanatkarlara önemli destekler sunmayı sürdürdüklerini kaydetti.

Bankanın, yeni yaşına girerken KOBİ kredilerinde 200 milyar liralık büyüklük ve yüzde 21,5'lik pazar payı ile sektördeki lider konumunu koruduğunu vurgulayan Arslan,

"Son 4 yılda milli ekonomiye 1,1 trilyon lirayı aşan destek sağladık. Bu destek, reel sektörün her zaman yanında olduğumuzun kanıtıdır." dedi.

Arslan, ahilik geleneğinin bugünkü temsilcisi olan esnaf ve sanatkarlara 2002 yılından bu yana kullandırılan kredilerin yüzde 64'üne karşılık gelen 109 milyar lirayı son 4 yılda tahsis ettiklerini söyledi.

Salgın sürecini en iyi yöneten banka olarak halkın takdirini kazandıklarını ifade eden Arslan, "Son bir yılda 42,5 milyar lirası esnaf kredisi olmak üzere 124 milyar lira KOBİ kredisi kullandırdık.

Bundan sonra da ülkemiz ekonomisinin itici gücü olan KOBİ'ler başta olmak üzere reel sektör firmalarını desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakmadan Geçme