Hangi Partiler Sınıfta Kaldı ?

Ankete katılanların 2'si ise bu konuda fikri olmadığını beyan ediyor. Fikir beyan edilmeme oranı 4 parti dışında kalanlarda daha çok göze çarpıyor

Bünyesinde Ahi Enstisüsü’nü de barındıran Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin www.esnafhabertv.com’un katkılarıyla uluslarası çalışmalarıyla tanınan Design Research Araştırma şirketine yaptırdığı “Salgın Döneminde Esnaf Olmak/Bir Ayakta Kalma Mücadelesi” başlıklı araştırması yayımlandı.

Yapılan araştırma, esnafın sorunlarına çözüm kapısı olarak siyasi partiler ve meslek odalarından umudunu kestikleri gerçeğini de ortaya koydu.

Siyasi partilerin esnafı iyi temsil etmediğine dair oranlar da şöyle sıralanıyor:

AKP (Yüzde 43) – CHP (Yüzde 40) – İYİ Parti (Yüzde 32) – MHP (Yüzde 45), yüzde 32’si ise görüş bildirmiyor. 

İttifaklarda Son Durum 
Esnafın gözünde en çok pozitif algı yaratan siyasi partilerin başında yüzde 31’lik oranla CHP’nin olması dikkat çekiyor. CHP’yi, yüzde 30’la AKP, yüzde 22 ile İYİ Parti ve yüzde 18’le MHP takip ediyor. Araştırma sonuçları, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın kan kaybettiğini ortaya koyarken, CHP,İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın ise esnafın gözünde yükseliş trendine geçtiğini gösterdi.

Bakmadan Geçme