Her gün 270 kişi kepenk kapatmış

CHP'li Bülbül: Bakanlık 2020'de sadece Aydın'da 2.543 esnaf ve sanatkârın, 915 şirket ve ticari işletmenin kepenk kapattığını' belirtmiş. Türkiye'de ise günde 270 esnaf kepenk kapatmış

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Bakanlık 2020 yılında, sadece Aydın’da 2.543 esnaf ve sanatkârın, 915 şirket ve ticari işletmenin kepenk kapattığını” belirtmiş. Türkiye’de ise günde 270 esnaf kepenk kapatmış" dedi.

 

Meclis Genel Kuruluna hitap eden Bülbül şunları kaydetti:

"AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarıyla ekonomik kriz, pandemiyle birlikte ekonomik buhrana dönüştü; halk yoksullaştı, iş yerleri kapanıyor, esnaf batıyor. Dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor AKP Genel Başkanı ise “Kapanan falan yok, her şey ortada.” dese de Ticaret Bakanlığı bir soru önergeme verdiği yanıtta “2020 yılında, sadece Aydın’da 2.543 esnaf ve sanatkârın, 915 şirket ve ticari işletmenin kepenk kapattığını” belirtmiş. Türkiye’de ise günde 270 esnaf kepenk kapatmış. Ticaret Bakanı farklı söylüyor AKP Genel Başkanı farklı. Evet, her şey ortada ama Sayın Erdoğan’ın söylediği doğru bir şey var “Bir tarafta açlık ve yoksulluk varken diğer tarafta lüks ve şatafat varsa burada bir sorun var demektir.” diyor. Evet doğru, ülkenin başındaki tek sorun sizsiniz, sarayınızda lüks ve şatafat içinde yaşarken esnafı, çiftçiyi, emekliyi, vatandaşı yoksulluğa mahkûm ediyorsunuz. Vatandaş iş, aş, gelecek kaygısıyla zar zor yaşıyor. Bu düzen böyle gitmez ama siz ilk sandıkta gideceksiniz."

Bakmadan Geçme